Poller zakt niet voor ambulance

Wij beginnen terug te verlangen naar de tijd (voor juni 2015) dat we nog niet bekend waren met de pollers.

Verkeerspaaltjes met een eigen leven, maar vandaag misschien wel (weer) levensgevaarlijk. De poller op de Beatrixbrug zakte niet voor een ambulance met zwaailichten. 

Zojuist ontvingen wij mail van Ellen, een Orkaanlezer:

‘Vanmiddag rond 15:15 uur fiets ik op de Peperstraat vlak voor de Beatrixbrug in Zaandam, achter mij aan komt een ambulance met toeters en bellen.
Deze stopt voor de poller, richting centrum, maar helaas… de poller gaat niet naar beneden.
De ambulance draait om en rijdt richting de Wilhelminabrug, deze staat open! Dit mag en kan toch niet waar zijn! Gemeente Zaanstad, alstublieft, doe hier iets aan.’

Nu zijn wij niet van de gemeente, maar we scharen ons achter de oproep van Ellen. In oktober vorig jaar stond al eerder een ambulance stil voor de poller. Toen bleek het kenteken van de (nieuwe) ambulance nog niet bekend.

Inmiddels hebben we contact gezocht met de gemeentewoordvoerder en met de ambulancedienst. Zodra wij iets van hen horen, vullen we het bericht aan.


UPDATE 15 mei 2018: gemeente onderzoekt wat er mis ging


Hier vind je ons hele, veel te lange, poller-dossier

Deel dit artikel:

5 reacties

 • JK

  Er is maar een oplossing. Weg met die ondingen. Er gaan echt slachtoffers door vallen. Het is namelijk NERGENS goed voor (zeker niet voor welk milieu dan ook), en de enigen die zich goed voelen bij de pollers zijn anti-auto-lobby-isten die straks mogelijk zelfs doden op hun geweten hebben. De weg(en) weer gewoon openstellen als voorheen.

 • Ron Bouw

  Zeker bedacht door Dennis Straat?

  Gewoon een bord verboden in te rijden, behoudens politie,brandweer of ambulance, dit moet toch niet zo moeilijk zijn, en kost ook niet veel!!

  En degene die er lak aan hebben: Bonnetje: Makkelijk zat:)

 • Jos

  Zolang die krengen niet verwijderd zijn de alarmcentrale (112) de mogelijkheid geven de pollers te laten zakken bij een melding.
  standaard laten ze de bruggen ook al blokkeren.
  misschien dat de brugwachters kunnen helpen.

 • Egbert Visser

  Nog steeds onbegrijpelijk dat die camera`s niet mogen worden gebruikt van het Openbaar Ministerie om overtreders te bekeuren ! Waarom zijn de camera`s op de Busbrug wel rechtsgeldig en die bij de pollers niet? Pollers weg, borden plaatsen en laat de camera`s maar registreren!. Ik sluit me helemaal aan bij degenen die zeggen dat de pollers verwijderd moeten worden.

  • Bruce

   Blijkbaar mochten niet én pollers én camera’s (en is het ook pas achteraf gevraagd aan het OM heb ik gehoord, maar dat weet ik niet zeker). Ik snap dan inderdaad niet waarom er voor pollers is gekozen. Nadeel van de gesloten busbrug is de file vlak voor opening, maar blijkbaar staat er ook dagelijks een rij te wachten tot de poller zakt. Voordeel bij de busbrug is dat hulpdiensten er gewoon overheen kunnen, en dat de gemeente geld kan vangen voor elke overtreding (snel achter een bus aanrijden over de busbrug zal niet helpen). Daarnaast moeten de pollers elke keer gerepareerd worden als er iemand tegenaan rijdt, en wanneer er onterecht schade wordt veroorzaakt (zoals bij politieauto die total los was na botsing met de poller) zal daar ook wat van moeten worden betaald. Wat zijn de voordelen van de poller ten opzichte van de busbrug oplossing met camera’s en borden? Waarom is voor deze veel duurdere oplossing gekozen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *