Pontkapje…

We vroegen het twee keer aan de pontbaas van het GVB. Maar het klopte. Mondkapjes in het OV vanaf 1 juni betekent ook mondkapjes op de pont.

Pontkapjes verplicht dus op de Hempont en de pont bij Buitenhuizen.

Besmettingsgevaar in de open lucht is niet zo groot, maar OV is nu eenmaal OV. Iets met ‘gelijke kappen’ waarschijnlijk.

Wie zonder mondkapje reist kan een boete van € 95 krijgen. De verplichting geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Wij zien wel een geinige bijverdienste voor de snackbar bij de pont.

Hier leggen de mannen (m/v) van het GVB het nog even uit…

Deel dit artikel:

6 reacties

 • D de Jong

  Je creeert draagvlak voor de Corona maatregelen als die logisch en redelijk aanvoelen. Een mondkapje dragen op een pont, op veelal winderig open water is natuurlijk waanzin. Dit heeft nul komma nul effect en is niets meer dan een resultaat van regels uitvoeren zonder na te denken.
  Iets soorgelijks geldt voor de gekunstelde eenrichtingsverkeer-maatregel op de Gedempte Gracht. De looppaden aan beide kanten van de “gracht” zijn breed genoeg om tegengesteld wandelverkeer op een verantwoorde wijze te laten verlopen. Welke doorgedraaide ambtenaar heeft bedacht hier een eenrichtingsverkeer van de maken en er nota bene ook personen vioor in te zetten die dit daadwerkelijk proberen te handhaven.

  Hoe belachelijker de maatregelen hoe minder mensen zich er geneigd toe voelen zich er aan te houden. Je kunt beter een paar simpele maar wel logische regels handhaven dan dat amateuristische gedoe bij de pont en de centrum van Zaandam

 • hans van loo

  Een mondkapje op de pont. Het is ridicuul.Allerminst wil ik daarmee aangeven dat ik al die corona-omgangsregels onzin vind. Het tegendeel is waar.
  Uitermate vermoeiend en het gevaar niet meer serieus te worden genomen zijn al die vele wetenschappers die zijn opgestaan,die een geurspoor menen af te moeten geven en tegenstrijdigheden daarbij niet schuwen. Die zijn ook een gevaar.

 • G. Marjew

  Het nieuwe normaal begint hier en daar abnormale trekjes te vertonen

 • Be Swart

  Elke maatregel heeft iemand natuurlijk een mening over. Die heb ik ook. Het aller moeilijkste is iets te bedenken wat voor zoveel mogelijk mensen ‘te volgen’ is. Wat voor de één logisch is, is voor een ander dit niet. Het is net als humor. De inzet is nog steeds het overdragen van Covid 19 zo klein mogelijk maken. Vandaar die looprichtingen, een hele ‘straat’ is duidelijk, overdreven wellicht, maar duidelijk. Zoals de gedempte gracht. Het hele OV Is net zo iets en de mondkapjes, op een rustige pont is er ruimte genoeg en het risico vast ook laag. Zodra het op een pont druk wordt is dit toch echt anders. Zo lijkt de 1,5 meter voor mensen ook lastig aan te houden als het wat drukker wordt. Goed te merken op de zaterdagen etc. Corona Covid 19, ook al zijn we in een zekere controle gekomen, er is nog steeds risico. En toename van het aantal besmettingen betekent dat van alles weer ‘op slot’ gaat. Dan maar hier en daar een ‘regel’ die niet zo logisch is, het draagt toch bij aan het doel. Covid 19 onder controle. Als er uit onderzoek blijkt dat een maatregel niet nodig is, gaat dit aangepast worden, denk maar eens aan de opening van de horeca. En vind je een boete onterecht, in verweer kan altijd.

 • Dick Marinus Sr

  Na het pontkapje komen de bureau-acrobaten met het “kontpakje”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *