PS2019-voorproefje in Westzaan: kopstukken!

Op 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Op de kandidatenlijsten staan 23 Zaankanters. Een aantal van hen (en andere helden) maakt op maandag 4 maart hun opwachting in het oude gemeentehuis in Westzaan.

Met live on stage: Cees Loggen (lijsttrekker VVD), Maikel Kat (code Oranje), Peter van Haasen (PVV) en Emre Kanik (D66).*

En behalve de Zaanse inbreng komen ook Lars Voskuil (nr. 2 bij de PvdA), CDA-nr. 2 Christa Kuiper-Kuijpers, GroenLinks-nr. 3 Wiegert Dulfer, Hylke ten Cate, de nr. 2 van 50 plus partij/Ouderenpartij, Ben Bovenkerk, nr. 4 van de Ouderenpartij Noord Holland, Elsa van de Loo (nr. 1 van Nida) en lijsttrekker Michel Klein van de CU naar het Reghthuys.

Gaat de Provincie nog ergens over? JA!

Ondervraag de kandidaten over windmolens (bouwen zonder te slopen), A8-A9 (dwars door de Stelling van Amsterdam?), de Corridorstudie (hoeveel banen tussen Purmerend en Zaandam?), Avant (Thorbeckeweg) of de Wilhelminasluis (gaan we dat nog meemaken?)… en wat gaan we eigenlijk met Schiphol doen?**

De debatavond van Dorpscontact Westzaan wordt mede mogelijk gemaakt door VVD Zaanstad, begint in het Reghthuys Westzaan om 20:00.

* we hadden eerst een langer lijstje omdat we ook mensen erop hadden gezet die wel gevraagd waren maar nog niet hadden toegezegd. Dit is de officiële lijst.

** organisator VVD heeft ook vragen over groen, boeren, wonen, OV en bereikbaarheid… onderwerpen genoeg.

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Winnie de Wit

    En vraag ook naar Schiphol: daar heeft de provincie veel over te zeggen! Willen de partijen uitbreiding, een stop, of vermindering van het aantal vluchten?

  • Kees de Wildt

    Ook een heikel punt is het (grond)waterpeil en niet alleen in de bebouwde omgeving maar ook in de nog resterende veengebieden. Het economisch belang van de 60 veebedrijven in de gemeente Zaanstad, waarvan bovendien 85% van de eigenaren ouder is dan 45 jaar kan en mag nooit opwegen tegen het naar beneden blijven malen van het water. De daardoor al ontstane schade aan infra, gebouwfunderingen, weidevogels, biodiversiteit en vrijkomende CO2 staat in geen enkele verhouding. Het gaat niet meer om peilverlaging, nee het water moet omhoog, ook als dat het einde van de landbouw in Laag Holland betekent.

  • Ingrid Jahn- van Binsbergen

    Dankjewel voor het mooie stuk over ons debat in Westzaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *