Vannacht heeft de actiegroep @rechtsinverzet het zo druk als een klein baasje gehad. Maar liefst 33 protestborden plaatsten ze tegen de komst van de moskee in Assendelft.

Naast de voorgedrukte affiches op houten borden met daarop de tekst ‘geen moskee!’ en een afbeelding van een doorgestreepte moskee, hangen er ook heuse lakens met handgeschilderde teksten. Op een daarvan meenden wij een hartje te herkennen, maar het bleek om een rood driehoekig uitroepteken te gaan…

Op de Facebookpagina lezen wij dat de groep niet alleen tegen de komst van de moskee is, maar zich ook druk maakt over ‘gelukszoekers’, het ‘feit’ dat het woord ‘kerst’ niet meer mag, en Pinksteren plaats moet maken voor het Suikerfeest, schooluitjes naar moskeeën, testosteronbommen en zwarte piet:

‘En ga zo maar door’…

Rechts in Verzet is al zo’n jaar actief op Twitter (285 volgers) en Facebook (1089 likes). Protesten tegen islam, immigratie, de bouw van moskeeën, buitenlanders, asielzoekers en ‘de elite’ is de samenbindende factor. Het is geen Zaanse maar een ‘nationale’ club.

De borden vertonen grote gelijkenis met de exemplaren die op 25 mei ’s nachts bij het stadhuis van Zaanstad werden geplaatst. Ook die actie werd door Rechts in Verzet naar buiten gebracht.