Proces moskee Madagaskar uitgesteld

Afgelopen woensdag, 4 maart, sprak wethouder Wessel Breunesse met omwonenden van de geplande Marokkaanse Essalam moskee aan Madagaskar 17 in Zaandam.

Aanleiding voor het gesprek was de onrust die ontstond na publicatie van de nieuwbouwplannen in het RIS (Raads Informatie Systeem) en de publiciteit daarover.

Omwonenden waren ongerust omdat de nieuwe moskee fors groter en hoger dan de vorige wordt, waardoor de leefbaarheid in de buurt zou worden aangetast, vooral omdat dat meer bezoekers zou trekken.

Vandaag stuurde wethouder Breunesse een memo naar de raad waarin hij schrijft dat de verschillende belangen nog eens goed moeten worden onderzocht (‘te spiegelen aan de ingebrachte zaken’).

Ook, zo schreef Breunnes “was er onduidelijkheid over het verband tussen de resultaten van het mediationtraject en de belangenafweging van de gemeente.” De gemeente suggereerde eerder dat het mediationtraject succesvol was afgerond en tot aanpassingen in de plannen had geleid, omwonenden betoogden dat de mediation in feite mislukt was.

Op 19 maart stond de moskee geagendeerd in de raad, maar de wethouder heeft verzocht dit punt voorlopig van de agenda te halen, tot het onderzoek is afgerond.

Hier vind je ons dossier

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *