Record Zaanse besmettingen: 134 per dag

Voor het eerst sinds 1 januari 2021 werden er meer dan 100 positieve coronatesten per dag in de Zaanstreek gemeld. Dat waren er 134 op 19 maart, waarvan 108 in Zaanstad, 22 in Wormerland en 4 in Oostzaan.

Het gemiddelde over de laatste week ligt nu op 74 per dag, en dat is nog wel lager dan het gemiddelde in begin januari (83).

Vorig jaar, vooral in de periode eind oktober – begin november en in december, lag het aantal besmettingen vaak boven de 100 per dag, met uitschieters naar meer dan 200 medio oktober 2020.

Het aantal besmettingen loopt aanzienlijk sneller op dan het aantal ziekenhuisopnames (rond de 4 per week) en sterfgevallen aan corona (2 ร  3 per week) in de Zaanstreek.

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Peter Bicker

  De aantallen zijn alleen relevant als ook het aantal testen er wordt bij vermeld, anders zeggen die cijfer helemaal niets.

  • De Orkaan

   Het aantal testen en positieve testen worden niet op het niveau van de gemeente gerapporteerd. Het is een forse toename, terwijl het aantal testen met 15% vermeerderde (in de hele regio), bijna 11% van de testen was positief (opnieuw: hele regio).

  • Gre Luttik

   Mee eens Peter. Zo is het, kort maar krachtig. En, testen per wijk weergeven. Of per dorp. Zo wordt alles op een hoop gegooid. Zoek maar uit. Gek dat Zaankanterser niet meer in geloven. Gevraagd: Ook NHD heeft geen gegevens.

 • Marcel Dunnebier

  Is er ook een overzicht op wijkniveau. Ben wel benieuwd hiernaar.

 • Erik van Leeuwen

  Ik vindt dit niet zo gek…. Vooral jongeren houden zich zeer slecht aan de corona regels. Gisteravond zijn er door de Politie nog een groep feestende jongeren op het Zwet in Wormer bekeurd. Als dit de mentaliteit blijft denk ik dat we nog heel lang met z’n allen in de ellende blijven zitten…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *