Reporter reconstructie Hembrugterrein: verplicht luisteren!

Natuurlijk weten we dat we jou niet kunnen verplichten om ergens naar te luisteren. Maar dit is onderzoekjournalistiek waar wij blij van worden, met een onderwerp waar we verdrietig van zijn.

Reporter van NPO Radio1 sprong in het wespennest van het Hembrugterrein en maakte een heldere reportage over de manier waarop de overheid met de grond en de mensen omgaat.

De ingrediënten: mensen die in 2011 volledig onbeschermd –in het kader van een re-integratietraject- moesten wroeten in de grond, waar in 2012 de mannen met witte pakken ‘allerlei flesjes’ uit de grond haalden. De verdenking van de aanwezigheid van mosterdgas, zware asbestvervuiling, loodvervuiling en meer…

Defensie die de kosten van sanering niet wil dragen, maar hoopt deze terug te verdienen door de grond tegen een hoge prijs te verkopen, wethouder Dennis Straat die niet ontkent dat ‘er problemen zijn’, maar de vervuiling niet op de ‘praatplaat’ van een informatiebijeenkomst voor bewoners zet. Bewoners aan van de Havenstraat die zich afvragen of hun gezondheid wel serieus wordt genomen… kortom… genoeg reden om (het eerste half uur) te luisteren. Klik op de R om bij de reportage te komen:

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *