De Griekse delicatessen van Kyra’s verdwijnen van de Rozengracht in Zaandam. De ouders van eigenaar Kiriakos Sofiadis runnen al ruim 30 jaar Grieks restaurant Rhodos op de Dam in Zaandam. Dat wordt nu overgenomen door Kiriakos en zijn broer Christos, de laatste runt het restaurant de laatste jaren. 

Bij Duijn Horecamakelaars wordt de zaak aan de Rozengracht te huur aangeboden voor € 1.545 per maand (excl. btw en servicekosten). De overnamekosten zijn € 29.500.

In juni 2017 kwam het restaurant in het nieuws toen eigenaar Kiriakos Sofiadis zich met een wanhoopsbrief tot de gemeente richtte vanwege de overlast en onveilige verkeerssituaties op de Rozengracht.

Een week later werd voor de Rozengracht een samenscholingsverbod afgekondigd. In juli 2017 kwam er tijdelijk cameratoezicht dat later is verlengd.

Kyra’s begon in 2013 op de Rozengracht. Het restaurant heeft 24 zitplaatsen en nog enkele plekken op het terras.

Hoeveel de Rozengracht de belofte in zich had een ‘foodstreet’ te worden en het na de opknapbeurt een plek voor evenementen zou moeten worden, zijn deze beloftes nooit echt ingelost. Wel komt er een woontoren op de plek naast de voormalige winkel van V&D.