Rhodos wordt Kyra’s

De Griekse delicatessen van Kyra’s verdwijnen van de Rozengracht in Zaandam. De ouders van eigenaar Kiriakos Sofiadis runnen al ruim 30 jaar Grieks restaurant Rhodos op de Dam in Zaandam. Dat wordt nu overgenomen door Kiriakos en zijn broer Christos, de laatste runt het restaurant de laatste jaren. 

Bij Duijn Horecamakelaars wordt de zaak aan de Rozengracht te huur aangeboden voor € 1.545 per maand (excl. btw en servicekosten). De overnamekosten zijn € 29.500.

In juni 2017 kwam het restaurant in het nieuws toen eigenaar Kiriakos Sofiadis zich met een wanhoopsbrief tot de gemeente richtte vanwege de overlast en onveilige verkeerssituaties op de Rozengracht.

Een week later werd voor de Rozengracht een samenscholingsverbod afgekondigd. In juli 2017 kwam er tijdelijk cameratoezicht dat later is verlengd.

Kyra’s begon in 2013 op de Rozengracht. Het restaurant heeft 24 zitplaatsen en nog enkele plekken op het terras.

Hoeveel de Rozengracht de belofte in zich had een ‘foodstreet’ te worden en het na de opknapbeurt een plek voor evenementen zou moeten worden, zijn deze beloftes nooit echt ingelost. Wel komt er een woontoren op de plek naast de voormalige winkel van V&D.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Ruud Hartog

    De gemeente Zaanstad denkt ook: `veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven`

  • Rob Poldner

    De Rozengracht is een mislukt project. Geen activiteiten, geen food . Het parkeren is verbannen naar de woonwiijk Russische Buurt, met geregelde overlast voor de bewoners. Het centrum moet autoluw, daarom een groot appartementencomplex? Foutparkeerders wen scheefparkeerders worden er beboet. Alhoewel het lang niet duidelijk is wie wie mag bekeuren: er zijn controleurs, er zijn handhavers en er is gewoon politie. Dat maakt het plein wel duidelijk, dat dan weer wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *