Rigastraat Wormer 3 maanden afgesloten

Vandaag – 18 februari 2019 – begint het werk aan de Rigastraat in Wormer. Vanaf volgende week gaat de straat dicht voor doorgaand verkeer.

De werkzaamheden duren tot eind mei. De Rigastraat blijft tot het eind van die maand afgesloten.

De doorgaande route langs gemeentehuis, brandweer en Dekamarkt wordt fors aangepakt terwijl ook de verkeersveiligheid wordt verbeterd. Het asfalt op de Rigastraat wordt vervangen, een gedeelte tussen de Lijmkoker en De Balk wordt voorzien van stil asfalt. Ook het asfalt van het skatebaantje wordt vervangen.

De fietsers verhuizen naar de parallelweg, deze keuze is gemaakt in goed overleg met de Fietsersbond en de Vervoerregio Amsterdam.

De Papiermakerstraat, Koetserstraat en Bordwalserstraat worden ingericht als fietsstraat in rood asfalt. Het fietspad op de rotonde wordt ook voorzien van rood asfalt. De fietsstrook op de Rigastraat komt te vervallen.

Bij het zebrapad ter hoogte van de Dekamarkt wordt een 50 km/h drempel aangelegd.

De informatie op de website van Wormerland wordt nog uitgebreid.

Fase 1 – 25 februari t/m 27 maart. De parallelwegen worden als eerste aangepakt. Deze periode kan geparkeerd worden op de Rigastraat. Tussen 27 februari en 22 maart zijn de parallelwegen wel toegankelijk en is parkeren direct bij het gemeentehuis en op parallelwegen weer mogelijk.

Fase 2 – 15 april t/m 2 mei. De aannemer vervangt het asfalt op de Rigastraat. De bedrijven en het gemeentehuis zijn via de parallelwegen bereikbaar.

Fase 3 – 29 april t/m 2 mei. De aannemer vervangt het laatste stukje asfalt van de Rigastraat en brengt een fietsoversteek aan bij de Eendrachtstraat. Verkeer vanuit Wormer-centrum en vanaf de Engewormer/Wijdewormer wordt omgeleid.

Fase 4 – De rotonde op de Rigastraat is dan vanaf 19.00 uur gestremd voor al het verkeer. Dan brengt de aannemer rood asfalt aan op de rotonde. Al het verkeer wordt dan omgeleid.

(Met dank aan wethouder Rob Berkhout)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *