Rol de roze loper uit voor regenboogbier Mon Cherry

Eigengereid, verfrissend, sexy, charmant, verrassend, sprankelend, en bordenvol karakter met een kop erop… en dan hebben we het over het biertje nog niet eens gehad. Vanmiddag overhandigde Frankie Vos van de Zaanse Regenboog het eerste Mon Cherry-biertje aan scheidend gemeentesecretaris Cis Apeldoorn. 

Door: Bas Sommeijer

In de gure wind, die beetje werd verzacht door een dapper zonnetje, nipten de Zaanse Regenboog-leden van het vocht, dat bezwangerd door kers en zwarte bes (tannine!), de smaakpapillen bespeelde. 

Het lekkere zomeravondbiertje, dat in opdracht van de Zaanse Regenboog werd gebrouwen ter promotie van de ZaanPride week (van 4 tot 12 juni), is pittiger dan de editie die vorig jaar uit het vat kwam. Verder zit er niet zoveel suiker in: je kan dus rustig voor een tweede gaan zonder dat je bang hoeft te zijn dat je direct uit vorm raakt. 

Er is genoeg voor iedereen gebrouwen, een heel pallet vol! Je kunt het kopen bij de Zaanse slijters en drinken horeca (of dus thuis als je het gekocht hebt, of gekregen).

Fleur ter Horst, student kunstacademie Rotterdam en finalist van Lang leve Rembrandt, heeft het fleurige etiket ontworpen. 

Foto’s

Hier vind je meer foto’s van de gezellige lancering. Proost!

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Mooie sfeer impressie van deze presentatie in de aanloop naar ZaanPride 2021🏳️‍🌈meer info over de Zaanse Regenboogweek 4 t/m 12 juni op ZaanPride.nl #zaanpride

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *