Gisteren werd er in Café de Fabriek keihard gestreden om de titel OEN 2018, tijdens de nieuwsquiz van De Orkaan. Het was ROSA die er, voor de derde tweede keer op rij, met het goud vandoor ging. Zij mogen naar De Nachtparade in het Zaantheater.

Wij overwegen overigens serieus de linkse studiebollen volgend jaar pas in te laten stromen tijdens de tweede ronde…

De teams gaven antwoord op vragen als:

‘Eind februari werd een agressieve dronken 18-jarige jongen uit Zaandam opgepakt, onder het toeziend oog van zijn vader. Wat deed zijn vader?’ of: ‘Met regelmaat berichtten we over kommer, kwel, leed en horror bij de pollers. Welke smoes reden gebruikte de gemeente NIET voor het falen?’ En:  ‘Wij interviewden toeristen over het onzichtbare kunstwerk van Station Zaandijk – Zaanse Schans. Wat herkenden zij erin?’

Jan Lapère maakte foto’s:

Het team Dr. Clavan verneemt dat zij de tweede prijs hebben gewonnen, een prachtig Monet-pakket met stadswandeling! Handjes de lucht in!

De Archives (tafeltje achter) hebben een rondleiding over de begraafplaats van Wormerveer verdiend, vanwege hun derde plek:

De poedelprijs ging naar team The BFF’s. Zij ontvingen de muts van Harrie Slinger, een fles oude wijn, en het Sinterklaasboek. Teamleider Cindy lijkt trots op haar wanprestatie:

Orkaan-vriend Wim Blank (gele trui) adviseerde en ondersteunde de teams van de Oostzaner Doppehokkers en Dr. Clavan:

En daar zit de Oostzaanse afvaardiging. Ondanks het feit dat ze moeilijk de ophaalbrug over reizen, eindigden ze ergens rond het midden:

Orkaan Baas B. leidde de avond strak:

Martin Rep las een hoofdstuk uit zijn boek dat volgend jaar verschijnt:

Team ‘Het Wilde Westen’ maakt hier een selfie om te bewijzen dat ze er echt waren. Tijdens het brengen van de eindscore bleken hun resultaten namelijk mysterieus verdwenen:

Dit was het – ietwat vage – resultaat van de selfie:

Gezelligheid:

Wij kijken terug op een zinderende avond.