Ruim 100 Zaankanters met corona in ziekenhuizen

In ziekenhuizen liggen 103 Zaankanters met corona. Dat is meer dan gister (97) werd gerapporteerd door het RIVM.

Er zijn 214 besmettingen met het virus in de Zaanstreek. In het ZMC zijn 37 mensen met het virus opgenomen.

Van de 103 patiënten in alle ziekenhuizen samen komen er 82 uit Zaanstad, 14 Wormerland en 7 uit Oostzaan (stand 7 april). Het aantal mensen met corona dat in het ZMC is opgenomen daalde van 42 naar 37.

Van 180 besmettingen zijn er 172 in Zaanstad, 25 in Wormerland en 17 in Oostzaan. Het aantal besmettingen is meer dan verdubbeld in vergelijking met vorige week. Dat komt ook omdat er weer meer wordt getest in Nederland.

Twaalf inwoners van Zaanstad zijn overleden aan het coronavirus, in Wormerland gaat het om drie doden.

GGD Zaanstreek-Waterland is gestart met een ‘Coronatest drive in’ bij de brandweerkazerne in Purmerend waar zorgmedewerkers met klachten terecht kunnen. Zorgmedewerkers blijven tijdens de test in hun auto. De GGD gaat uit van maximaal 100 testen per dag.

Nederland

In Nederland liep het aantal gemelde corona-doden vandaag (8 april) met 147 op tot 2.248. ‘Gemeld’ betekent niet dat patiënten ook op die dag zijn overleden. Ook dat houdt het RIMV bij, de dagen met het grootste aantal doden was tot dusver 2 april met 156 sterfgevallen Het RIVM rapporteert ziekenhuisopnames en besmettingen (zie kaart). Brabant en Limburg zijn nog steeds de belangrijkste brandhaarden.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal sterfgevallen aan corona in Nederland waarschijnlijk aanzienlijk hoger is, vooral onder ouderen (65+) en vooral in Noord-Brabant en Limburg omdat niet alle overledenen in Nederland getest zijn op COVID-19.

Hieronder de grafieken van het aantal Zaankanters met corona opgenomen in een ziekenhuis en het aantal opgenomen patiënten in het ZMC.

corona nederland sterfgevallen per dag 8 april

corona zmc 8 april
Cijfers van het RIVM, de GGD Zaanstad, de Veiligheidsregio en het ZMC.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *