Sinterklaas naar ZNSTD in 2018!

We blijven het toch proberen, want ondanks ons kostbare citymarketingapparaat, de aantoonbare meerwaarde voor onze streek, en het feit dat de TV-Sint nog nooit een voet aan Zaanse wal heeft gezet, is er nog geen enkele actie vanuit ZNSTD ondernomen om de goedheiligman eens uit te nodigen.

Burgemeester Faber en waarnemer Vreeman misten de boot, maar met onze enthousiaste burgervader, hopen we dat er een frisse wind waait (en dan het liefst vanuit Spanje richting de Zaan).

Speciaal voor burgemeester Jan Hamming zetten we de stappen op een rij, zodat we in 2018 kunnen genieten van de intocht van pakjesboot 12 aan de Burcht, prachtige NTR-beelden vanuit de lucht over het stadhuis, het Inntelhotel, de Gracht, de Zaan… Terwijl miljoenen voor de buis meebeleven dat de boeven het grote boek verstoppen achter de Zaanse Monet, en Dieuwertje Blok in de studio bijna sterft van spanning…

Stappenplan Sint 2018

Hoe pakken wij dit aan?

Reeds twee jaar geleden zetten wij op een rij waaraan wij dienen te voldoen om in aanmerking te komen voor een bezoek van onze oude held. De NTR is de baas van de echte Sint. Ze stellen eisen. Wij zijn op onderzoek gegaan in onze stad en – ga even zitten – wij voldoen aan alles!

We nemen het even met je door:

Eis 1. Water
Hoewel de Gedempte Gracht ontdempt is, verwachten wij niet dat pakjesboot 12 daar in past. Misschien is het handig om uit te wijken naar de Zaan.

Eis 2. Een plek om aan te meren
Als we voor de Zaan kiezen dan zouden de Zaanbocht in Wormerveer en De Burcht in Zaandam perfect zijn en tussendoor kunnen de Spaanse toeristen even over de Zaanse Schans.

Eis 3. Een plein voor ontvangst
De Burcht ligt klaar en het Marktplein in Wormerveer is op kruipafstand van de Zaanbocht. Geen chocoladecentje pijn.

Eis 4. De mogelijkheid voor een leuke wandeling door de binnenstad
Wij zien een echte Sinterklaas die de echte Amerigo in het echte Fietsenpakhuis op de Vinkenstraat stalt, echte Pieten op de daken van het Inntel-hotel, de echte burgemeester Hamming smachtend op het balkon van het stadhuis…

Eis 5. Enthousiasme
Ja! Ja! Ja! Wij willen! Ja!

Eis 6. Geld
De gaststad wordt geacht zelf op te draaien voor de kosten van bijvoorbeeld beveiliging. Citymarketing opheffen zou jaarlijks een hoop geld schelen. En er schijnt weer geld vrij te komen na het Winterschans-debacle. Kat in ’t bakkie dus.

Eis 7. Een brief van de burgemeester
Om in aanmerking te komen voor een keuringsrondje van de NTR, dient de burgemeester in hoogsteigen persoon een brief te schrijven.
!LET OP! De brief moet op 1 januari 2018 bij de NTR binnen zijn! Om het zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij dat voor hem gedaan. @Burgemeester: even kopiëren, ondertekenen, in een enveloppe, postzegel d’r op en klaar is Jan.

NTR Televisie
t.a.v. mevrouw Iet Hagen
Postbus 29110
1202 MC Hilversum

ZNSTD 14 november, 2017

 Betreft: NTCHT SNTRKLS ZNSTD
 
Geachte Mevrouw Hagen,

Mevrouw Hagen, Mevrouw Hagen, graag wil ik u wat vragen.
U beslist over Sinterklaas, en over ZNSTD ben ik de baas.
Mijn stad is perfect om de oude te onthalen,
We voldoen aan alle eisen en kunnen het betalen.
 
Hoogachtend,
 

*Hier handtekening*

 

Burgemeester Jan Hamming

ZNSTD

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Dwarsliggende Sint

  Het doet de Sint veel verdriet,
  Want de nieuwe afgebouwde Wilhelminasluis is er nog steeds niet.

  Voor de beschermheilige van schippers en opvarenden op de grote en kleine vaart,
  Is een landelijke intocht in Zaandam voor Sint-Nicolaas zo niets waard!

  En met die gammele brug tussen Wormer en Wormerveer bij de Zaanbocht,
  Staat een televisie-uitzending aan de Zaan zeker op de tocht!

 • Joop

  Zelden heb ik bij het lezen van een SNTKLS verzoekje zoveel tranen moeten wegpinken, hilarisch ORKN, overigens vaart hij a.s. zaterdagmiddag om 14 uur gewoon het haventje van Oostzaan (Twiske) binnen

 • Pim

  Ja, het wordt zeker tijd om de Sint als eerste in Zaanstad te mogen ontvangen. Dus net harte ondersteun ik het verzoek van de Orkaan. Ik heb zelf een nauwe band met Sinterklaas. Ik weet zeker dat de Sint vertederd zal zijn om in Zaanstad te mogen aankomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *