Slijptol doet Wilhelminabrug

We hebben er alle vertrouwen in dat de Wilhelminabrug in Zaandam voor het eind van het jaar een aangepast fietspad heeft.

Vorige week werden er attentiebakens* geplaatst. Daarna werd de scherpe bocht aangepakt, gister spotte fotograaf Fred Wolf hoe de slijptol daarbij werd ingezet.

Wethouder Gerard Slegers (CDA) beloofde dat de problemen voor het eind van het jaar verdwenen zijn. In mei 2020 werd de brug in gebruik genomen maar binnen een week werd het fietspad afgesloten omdat er veel ongevallen gebeurden.

De bocht in het fietspad bij het Zaantheater wordt ‘verflauwd’. Aan de oostkant krijgt het wegdek een andere kleur. Het verleggen van de stoeprand is volgens Zaanstad de ‘meest haalbare’ en goedkoopste variant (maar niet de veiligste).

Het verleggen van de stoeprand en de attentiebakens kosten samen € 40.000. Dat was erg veel (“voor een paar uur stratenmaken”) volgens een reactie bij een vorig artikel. Maar misschien komt dat doordat een groot deel van het fietspad wordt weggefreesd.

Dat verleide Orkaan-lezer Erik Schouten tot de suggestie om dan maar het hele fietspad weg te slijpen zodat er een fietsstraat aangelegd kan worden (de voorkeur van de Fietsersbond). Maar dat zit er niet in.

* De attentiebakens zijn op de randen van het fietspad geschroefd, behalve op de brug zelf, daar is lijm gebruikt omdat schroeven niet is toegestaan. Het is niet heel goede lijm. Eén van onze lezers vond een gesneuveld exemplaar (“een natuurlijke dood gestorven, niet afgesloopt”) en hing het in de kerstboom.

Hier ons dossier Wilhelminabrug.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *