Slinger verboden voor scooters en brommers

Het nieuwe fietspad de Slinger (ook wel bekend als De Haarspeld) dat zich over de Houtveldweg naar boven slingert en over het Stadhuisplein naar het centrum voert, mag alleen door fietsers gebruikt worden.

Omdat het fietspad door een druk voetgangersgebied en het stationsgebied gaat, moeten scooters en brommers de alternatieve route via de Houtveldtunnel nemen.

Aanvankelijk was het plan om de Houtveldtunnel te slopen, maar dat is in 2015 ingetrokken.

Voetgangers die vanuit het station naar de winkels aan de overzijde moeten lopen kruisen de fietsroute. Ook de stroom forenzen die naar Ahold en de andere kantoren gaat, en de mensen die hun fiets parkeren op de Korte Hogendijk, moeten het fietspad oversteken.

De aansluiting van de Slinger op het fietspad van de Houtveldweg wordt een voorrangskruising waarbij de fietsers die van de Slinger komen voorrang moeten verlenen aan de bestuurders op fietspad langs de Houtveldweg.

Volgende maand, juni 2020, moet de Slinger/Haarspeld af zijn.

Hier ons Dossier Slinger. En dit bord komt: onverplicht fietspad (geen bromfietsers, dus ook geen snorfietsen).

fietspad

Deel dit artikel:

10 reacties op Slinger verboden voor scooters en brommers

 1. Kees Nugter schreef:

  Scooters en brommers? Een scooter is geen voertuigcategorie. Dit kan zowel een bromfiets of snorfiets zijn. Net zo bijzonder als verboden voor motoren bijv. Ook dit is geen voertuigcategorie in de wegenverkeerswet.

 2. Eveline Vlaanderen schreef:

  Ik zie sowieso al problemen bij het kruisen van het fietspad en de voetgangerstroom. Denk dat ik ook gewoon het tunneltje blijf gebruiken

 3. Tee, Hay Ting schreef:

  Waar is dit? We hebben in de buurt van Duivendrecht ook ’n Slinger.

 4. Edwin Duiverman schreef:

  Deze fout wordt idd vaak gemaakt. Scooter zegt meer iets over de vorm maar ze zijn er in snorfiets, bromfiets en motorfiets uitvoeringen.

 5. De Orkaan schreef:

  Wij dachten – in onze onschuld – dat als we schrijven dat scooters en brommers niet over De Slinger mochten, dat de bestuurders (heet dat officieel zo?) van deze voertuigen (brommers, scooters, snorfietsen) zelf wel zouden snappen over wie dat verbod ging.

 6. Karin Singeling schreef:

  Dat gaat nog wat worden die voorrangskruising… we gaan het meemaken. Fijn dat de Houtveldtunnel blijft.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *