Speler Alkmaarsche Boys overleden tijdens wedstrijd bij FC Zaandam

Zondag 10 maart is tijdens de wedstrijd tussen FC Zaandam 5 en Alkmaarsche Boys 7 een speler van de bezoekende vereniging plotseling overleden.

De 52-jarige Osman Bayraktar Birben werd tijdens de wedstrijd onwel en overleed aan een hartstilstand. Hulp die op het veld werd geboden was tevergeefs.

We kregen het nieuws via Orkaan-lezer Hakan Yilmaz die zelf geprobeerd heeft de speler te reanimeren. Hij meldde ook dat bij Alkmaarsche Boys het nieuws al op de website stond.

Het bestuur van FC Zaandam meldt De Orkaan dat de vereniging contact met Alkmaarse Boys heeft opgenomen en dat de club haar medeleven heeft betuigd. Bij FC Zaandam is nog niets op de site gezet omdat de club dat pas na overleg met Alkmaarse Boys wil doen, “dit mede in verband met de privacy van de familie.”

Op de website van Alkmaarsche Boys schrijft het bestuur dat zij en de leden

“verbijsterd kennis hebben genomen van het plotseling overlijden van Osman Bayraktar Birben (52). Osman spelend in Alkmaarsche Boys zondag 7 genoot wekelijks van het voetbalspelletje en was een graag geziene speler in het team. Onverwachts werd Osman onwel tijdens de uitwedstrijd bij FC Zaandam. Zover de informatie nu bekend; is Osman ter plekke overleden aan een hartstilstand op het veld en mocht hulp niet meer baten.

De impact van dit voorval is zowel bij het team als de tegenstander groot geweest en hiervoor hebben we geprobeerd om na de wedstrijd gepaste nazorg aan te bieden. In overleg met de nabestaanden en het team kijken wij welke wensen er verder zijn de komende dagen en weken.

Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte en wijsheid in deze moeilijke periode en ook de spelers van zondag 7 wensen wij veel sterkte. Zoals gezegd stemmen wij intern met het team verder af hoe wij met deze situatie om zullen gaan.”

 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • C van wort

    Ik wil Hakan Yilmaz bedanken voor zijn poging om Osman te redden.
    Ook namens zijn zoon Kayra Birben.

    Cynthia van Wort

  • Anita & Tonny

    Wij hebben Osman vorig jaar ontmoet op de strandtent van zijn broer Latif in Mahmutlar Turkije. Het was een man met veel humor. We hadden zojuist contact met Latif in Rise, het geboorte dorp waar Osman deze week is begraven. We wensen iedereen die Osman van nabij hebben meegemaakt enorm veel sterkte met dit enorme gemis! Anita & Tonny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *