Fusie Zaanlandia en FC Zaandam goedgekeurd

De fusie tussen FC Zaandam en Zaanlandia is gisteravond goedgekeurd door de leden van de beide verenigingen.

Als alles verder goed gaat speelt de nieuwe club met een nieuwe naam in nieuwe kleuren in het nieuwe seizoen 2022/2023 op het nieuwe sportpark Hoornseveld.

De leden keurde het voorstel goed in buitengewone ledenvergaderingen die beide clubs hielden. Een poging om het besluit eind september al goed te keuren mislukte omdat er toen te weinig leden bij de vergaderingen aanwezig waren.

De club moet op 1 november worden opgericht en op 1 juli 2022 van start gaan. Op 1 augustus 2022 is de eerste wedstrijd op Hoornseveld. Het nieuwe clubgebouw moet op 1 juni 2023 klaar zijn.

De verklaring van FC Zaandam:

“Tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergaderingen van maandag 4 oktober jl. hebben de leden van FC Zaandam en zvv Zaanlandia in overweldigende meerderheid hun goedkeuring gegeven aan het voorstel van de beide besturen tot fusie van beide verenigingen.

Door deze fusie wordt de basis gelegd voor een sportief en financieel gezonde toekomst van het voetbal op het vernieuwde Sportpark Hoornseveld. Maar hiermee verdwijnt opnieuw een stukje van de Zaanse voetbal historie. De naam zvv Zaanlandia zal na ruim 100 jaar verdwijnen, zoals eerder al ZVV, ZFC en Zilvermeeuwen verdwenen zijn.

In de komende weken zullen de nieuwe naam en clubkleuren van de nieuwe vereniging bekend gemaakt worden.”

We haalden het nieuws binnen via VoetbalVaria.

De naam wordt nog een dingetje:

“De naam van de nieuwe vereniging zal niet gerelateerd zijn aan één van de beide bestaande verenigingen.
Na het fusiebesluit zal de fusiewerkgroep informeel te rade gaan bij de leden om ideeën op te halen voor wat betreft de naam van de nieuwe vereniging om vervolgens te beslissen over de definitieve naam van de nieuwe vereniging.”

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *