Hockey op vrijdagavond, het komt niet vaak voor maar dit weekend draaien de mannen van hockeyvereniging de Kraaien een dubbel programma. De dames spelen zondag op eigen veld voor de competitie.

Wie het liever binnen opzoekt kan zich melden in topsportcentrum de Koog of sporthal Oostzaan waar de teams van respectievelijk VV Zaanstad en Compaen thuiswedstrijden spelen.

Als je helemaal warm wilt zitten ga je naar het Sloterparkbad voor de waterpolowedstrijd van ZV de Zaan tegen Lille voor de Euro cup.

En dan nog een tip van de redactie. Ga eens naar het rugby op zondagmiddag, je weet niet wat je meemaakt.

Dit is de sportagenda van 3, 4 en 5 november.

Vrijdag 3 november

Hockey

De Kraaien komen zondag in actie voor de competitie. Vrijdagavond spelen de heren ook een thuiswedstrijd voor de Silver cup.

WedstrijdTijd
Silver Cup herenKraaien – Terriërs20.30

Zaterdag 4 november

Volleybal

Het gaat gelijk om met thuis- en uitwedstrijden in het volleybal. Ook zaterdag kun je er weer een dagje in de sporthallen van Oostzaan en Koog aan de Zaan van maken. Opvallend: Na de degradatie uit de Topdivisie doet Compaen heren 1 het erg goed in de Eerste divisie B. Na vijf wedstrijden staan ze bovenaan.

WedstrijdTijd
Topdivisie heren BMerkala Zaanstad – Inter Rijswijk20.00
Eerste divisie heren BCompaen – VC WIK Groot-Ammers18.00
2e divisie dames CMerkala Zaanstad 1 – Kalinko17.15
Compaen – Volevo15.30
Merkala Zaanstad 2 – USV Protos15.15

Waterpolo
In de Euro cup spelen de dames van ZV de Zaan zaterdagavond hun eerste ’thuiswedstrijd’. Helaas niet in het eigen Zaandamse water maar er wordt uitgeweken naar het Sloterparkbad aan de President Allendelaan 3 in Amsterdam.
Dat bad voldoet aan de voorwaarden voor Europees waterpolo.
Na twee wedstrijden in de poule heeft de Zaan een overwinning en dus drie punten in de groep. Lille is koploper en won allebei de wedstrijden die tot nu werden gespeeld.

Woensdagavond speelden de mannen van de Zaan tegen KNZB topsport en wonnen met 13-17.
Dat KNZB team bestaat uit jong Oranje en speelt mee om in de Eredivisie ervaring op te doen. Zondag spelen de dames van de Ham tegen de damesversie van dit KNZB team.

WedstrijdTijd
Eredivisie herenZPC Amersfoort – ZV de Zaan19.30
ZV de Ham – ZVL 188620.00
Euro CupZV de Zaan – Lille19.30
ZV de Zaan dames 1 op Europees avontuur

Zondag 5 november

Handbal

De dames van HV Zaanstreek speelden nog maar twee wedstrijden in de zaal. Met een keer winst en een keer verlies gaan ze nu weer voor de winst, in Aalsmeer. De heren hopen hun ongeslagen status vast te houden. Zij reizen af naar Arnhem.

WedstrijdTijd
Heren zaal 2e divisieUDI 1896/DFS Arnhem – HV Zaanstreek14.25
Dames zaal 2e klasseGreen Park Handbal Aalsmeer 2 -HV Zaanstreek12.15

Hockey

De Kraaien heren spelen na hun vrijdagavond thuiswedstrijd zondag uit bij Saxenburg. De dames, die de laatste weken weer lekker hun draai hebben gevonden ontvangen de buren uit Purmerend.

WedstrijdTijd
3e klasse herenSaxenburg – Kraaien14.45
4e klasse damesKraaien – Purmerend12.45

Rugby

Zaandijk speelt alle thuiswedstrijden om 14.00 uur op zondagen. Zaandijk staat op plek 4 en won drie van de eerste vijf wedstrijden. De tegenstander uit Almelo staat zevende met ook vijf gespeelde wedstrijden waarvan er twee werden gewonnen.

WedstrijdTijd
2e klasse noord (H)Zaandijk – RC the big Bulls14.00

Waterpolo

De dames van de Ham gaan op bezoek bij de KNZB, een team dat bestaat uit jong Oranje speelsters die ervaring opdoen in de Eredivisie.

WedstrijdTijd
Eredivisie damesKNZB topsport- De Ham18.30

Door Edwin Kleiss.