Langzaam gaan we richting de lente en de belangrijkste fase van de competitie. Alle ogen waren zondag gericht op de ontknoping van de KNZB beker (waterpolo). Zowel de heren als dames van ZV de Zaan wonnen hun bekerfinale in het Haagse Hofbad.

Het hockey kwam uit winterslaap en de dames van de Kraaien hielden gelijk huis. In de Korfballeague zijn nog drie speelronden te gaan en wordt het met de week spannender.

Dit zijn de sportuitslagen van het afgelopen weekeinde.

Zaterdag 2 maart

Handbal

De mannen van HV Zaanstreek wisten als gedeeld koploper niet te winnen in Huissen tegen de nummer 3 van de competitie. Speler Wouter van Lienen stuurde ons zijn beeld van de wedstrijd:

‘Een wedstrijd waarbij we de 1e helft moeizaam begonnen en met rust 14-12 achter stonden. De 2e helft kregen we meer grip en pakten we zelfs even de voorsprong. Echter naar mate de 2e helft vorderde raakten de scheidsrechters de weg kwijt en hebben wij zeer veel tijdstraffen gekregen. Mede hierdoor konden we de voorsprong niet behouden en hebben we 28-24 verloren.’

Door dit verlies zakt de ploeg naar plek 2.

WedstrijdUitslag
Heren zaal 2e divisieHuissen HV – HV Zaanstreek28-24

Korfbal (Zaal)

Met nog drie speelronden te gaan in de Korfballeague zijn de play offs bijna binnen voor KZ. Zaterdagavond werd er ruim gewonnen van DOS’46 dat zevende staat.

Groen Geel staat slechts een punt boven de directe degradatieplek en heeft nog wat grote tegenstanders te gaan. In Bennekom werd verloren van DVO. Ook hekkensluiter KCC verloor waardoor Groen Geel op dezelfde plek blijft staan.

In de Overgangsklasse zat KVZ’23 niet zo te wachten op de voorjaarsvakantie waardoor de afgelopen twee weekenden niet werd gespeeld. Na een slechte start van het zaalseizoen werd plots tweemaal gewonnen. Die winning mood wil je dan natuurlijk doorzetten. Bij directe concurrent Rohda in Amsterdam werd verloren waardoor de Zaandammers de laatste plek van de ranglijst nog niet kunnen verlaten.

Volleybal

In de Topdivisie deed Zaanstad heren 1 (3e) zaterdag een aanval op de koploper. Sliedrecht sport liet zich niet van de wijs brengen en nam de punten mee naar Zuid-Holland. Zaanstad staat nu 4e.

Compaen heren 1 speelde ook thuis. In de Eerste divisie ontving de Oostzaanse koploper de nummer 9, Volley zuid. Compaen staat nu vier punten los van de nummer 2 Dordrecht.

Ook bij de dames in de competitie waren er ook allemaal thuiswedstrijden. Daar was de meest interessante wedstrijd die tussen nummers 4 Zaanstad dames 1 en de nummer 3 Luba Leython. Er werd net aan verloren

Voorts ontving Zaanstad 2 (5e) de nummer 7 Taurus.
De Compaen dames stonden 8e en speelden tegen de nummer 12 Zovoc.
De stand in de 2e divisie dames zie je onder de uitslagen.

Waterpolo

Een wedstrijd slechts in de Eredivisie. Koploper ZV de Zaan was vrij met het oog op de bekerfinale van zondag. De Ham speelde tegen Het Ravijn.

Eredivisie herenZV de ZaanVrij
Het Ravijn – ZV de Ham16-10

Zondag 3 maart

Handbal

De dames van HV Zaanstreek gaan niet super door de competitie. De nummer 5 (van zes ploegen) zou zondag afreizen naar Aalsmeer voor een duel tegen de koploper. De wedstrijd werd afgelast.

Dames zaal 2e klasseHandbal Aalsmeer – HV ZaanstreekAfgelast

Hockey

Het hockey begon dit weekend aan de tweede helft van de competitie. Althans, de dames. De wedstrijd van de Kraaien heren 1 werd afgelast.

De dames (6e) ontvingen in de Weidewormer directe concurrent Voorhout (5e) en pakten goed uit. Er werd 6-0 gewonnen en gelijk een plek gestegen op de ranglijst.

We ontvingen een verslag van speelster Nova Ripken:

‘Wij gingen vandaag vol energie van start. Na een korte voorbereiding van twee weken, inclusief twee oefenwedstrijden met beide winst, begonnen wij met goede moed onze tweede seizoenshelft.
De tegenstander was Voorhout, een directe concurrent waarvan in de eerste seizoenshelft met 4-1 was verloren. Wij startten onze wedstrijd fel en scoorden maar liefst 3 doelpunten in het eerste kwart. Voorhout had de rest van de wedstrijd weinig in te brengen, wat resulteerde in nog eens 3 doelpunten voor de Kraaien.’

3e klasse herenNieuwkoop – KraaienAfgelast.
4e klasse damesKraaien – Voorhout6-0

Rugby

In fase twee van de competitie wist Zaandijk nog niet te winnen. Zondag tegen the Pink panthers bleven de punten ook niet in Zaandam.

2e klasse noord (H)Zaandijk – RC the Pink panthers14-24

Waterpolo

Alle ogen waren zondag gericht op het Hofbad in Den Haag. Daar speelde ZV de Zaan maar liefst twee KNZB bekerfinales. Zowel de dames als heren prolongeerden de cup. Lees ook onze wedstrijdverslagen met foto’s.

KNZB bekerfinale (h)ZV de Zaan -GZC Donk11-7
KNZB bekerfinale (d)Polar bears – ZV de Zaan10-12
ZV de Zaan heren 1 met de KNZB beker 2024.
ZV de Zaan dames 1 met de KNZB beker 2024.