Op 8 december 2016 kregen de NS-station Koog / Zaandijk en Koog-Bloemwijk beide een nieuwe naam: “Station Koog Zaandijk heet voortaan station Zaandijk Zaanse Schans. Station Koog-Bloemwijk gaat station Koog aan de Zaan heten” schreven we destijds.

Het is nog niet tot iedereen doorgedrongen. De abri bij station Koog Zaandijk (pardon: Zaandijk Zaanse Schans) heet nog steeds Koog Zaandijk zoals op de (recente) foto te zien is.

Bert Versteeg viel het op:

“Ik liep met de fiets in de hand over het trottoir tussen het Stationsplein en de Guisweg toen ik halverwege, tegenover station Zaandijk-Zaanse Schans, langs een de bushalte met een abri liep.

Tot mijn stomme verbazing stond er op de abri “Station Koog/Zaandijk terwijl het station al enige tijd Zaandijk – Zaanse Schans heet.

‘Enige tijd’ moet dus ‘ruim 6 jaar zijn’.

Volgens Bert is gemeente eigenaar van alle bushokjes in Zaanstad:

“dus het is wel vreemd dat ze jaren bezig zijn geweest om van station Koog/Zaandijk station Zaandijk Zaanse Schans te maken en Koog Bloemwijk te veranderen in Koog aan de Zaan maar dat ze vervolgens de oude naam op de abri`s laten staan. Ook het bushokje aan de andere kant van de Provincialeweg, langs het fietspad, heeft nog de oude naam.”

Foto: Bert Versteeg