Stemwijzer ZNSTD online

We hebben hem gedaan! Met een prima resultaat, al zeggen we het zelf. De Stemwijzer van ZNSTD staat online.

Na het beantwoorden (met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’) van 30 vragen kom je te weten wie jouw Valentijn zou kunnen worden bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

De stellingen gaat over de snelweg A8/A9, het clusteren van cultuur, de synagoge, zwemles, hondenbelasting, asielzoekers, parkeerplaatsen, sociale huurwoningen en meer….

(Volgens ons deugt de vraag over het Cultuurcluster overigens niet.)

Doe de test ook (klik op het logo):

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Henk Luijt

  Net even de stemwijzer ingevuld. Als je dan doorklikt naar de meningen van de partijen dan vind je bij vraag 10 een visie van de PvdA die niet strookt met het EENS dat erboven staat. D66 heeft bijvoorbeeld precies dezelfde visie (zowel investeren in een cultuurcluster als in spreiding van cultuur over de hele stad), maar die staat geheel terecht onder het kopje ONEENS.

  • Ik zag het ook. Het staat er een beetje dubbel, ze zijn én voor het cultuurcluster, én voor het investeren in cultuur in de rest van Zaanstad. Het klopt dus op zich wel, maar een hoop mensen zullen de vraag interpreteren als vóór of tegen het cultuurcluster, en dan klopt het niet.

   • Henk Luijt

    Vraag 10 is een vraag over de spreiding van cultuur over Zaanstad. De belangrijkste vraag – of het cultuurcluster er nog wel moet komen als het (meer dan) 38 miljoen gaat kosten – wordt niet duidelijk gesteld in deze stemwijzer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *