Het was spannend voor de ouders, leerkrachten, maar vooral voor de kinderen die vanmiddag een protestmars maakten vanaf basisschool de Tamarinde naar het stadhuis van Zaanstad.

Eerder op de dag kreeg de school hoog bezoek van PvdA-partijleider Lodewijk Asscher, die graag wilde horen wat er allemaal loos is.

De demonstranten luidden de noodklok om de vierdaagse schoolweek, en zetten die kracht bij met de overhandiging van een petitie aan wethouder Gerard Ram. Maar Ram had via twitter aangegeven daar niet van gecharmeerd te zijn:

‘Ouders moeten zeker opkomen voor belangen van hun kinderen maar kinderen verdienen rust en goed onderwijs op school. Zonder kinderen, dan sta ik morgen bij balie stadhuis.’

Maar… Pfff…. Gelukkig bleek iedereen toch welkom te zijn! (oordopjes in*)

Uiteindelijk nam de wethouder ruim de tijd om iedereen in de raadszaal te ontvangen en toe te spreken. Hij benadrukte daarbij dat het een groot, landelijk probleem is, maar dat hij er samen met iedereen de schouders onder zal zetten om een oplossing te vinden.

Elk nadeel…

Geluk bij alle ellende: de kinderen kregen volop gymles (de pas door Zaandam zat er stevig in), muziekles (ze zongen en rijmden de longen uit hun lijf), maatschappijleer (democratie in praktijk), handarbeid (er werden borden geknutseld), mediatraining (er waren een hoop camera’s, ook van die grote), en Nederlands (de borden moesten beschreven worden).

*Als je geen oordopjes hebt, dan kan je overwegen het geluid zacht te zetten…