Protesterende kinderen niet welkom bij wethouder Ram (maar Lodewijk Asscher bezoekt de school)

Vanmiddag demonstreren ouders en leerlingen van basisschool de Tamarinde tegen een vierdaagse schoolweek.

Wegens een tekort aan leerkrachten hebben ze sinds december 2018 geen volledige schoolweek meer kunnen krijgen.

Er is een petitie gestart om alle betrokken partijen te laten werken aan een oplossing voor zowel de korte, – als de lange termijn. Daarnaast wordt bij de gemeente gevraagd de te handhaven tegen scholen die geen vijf dagen les aanbieden. De handtekeningen worden om 14:45 uur aangeboden in de hal van het stadhuis, maar verantwoordelijk wethouder Gerard Ram weigert deze in ontvangst te nemen omdat er kinderen bij zijn. Hij laat via twitter weten:

De argumentatie van Ram lijkt wat vreemd: het protest is na schooltijd, en de kinderen protesteren juist omdat ook zij vinden dat ze rust en goed onderwijs op school verdienen…

_______________________________________

Update: wethouder Ram zette de deuren van het stadhuis toch wijd open voor ouders, leerkrachten en leerlingen!

_______________________________________

Update, zojuist twitterde Jeroen de Glas dat PvdA-partijleider Lodewijk Asscher, met Kamerlid Kirsten van den Hul en Zaans raadslid Eylem Koseoglu naar de school kwamen om het verhaal aan te horen:

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Willemsen

    Die wethouder zou ook naar die school kunnen komen en daar met de ouders en kinderen uitleg gaan geven. En als ie met de auto wil komen mag ie van mij 11 cent per km declareren voor de kosten.

  • Eduard

    Je kan wel protesteren maar kom dan ook met alternatieven. Het is een concreet gegeven dat er een tekort aan leerkrachten is en met de griep epidemie die er nog heerst is het probleem alleen maar groter geworden. Om dan bij de gemeente te protesteren heeft weinig zin. In Den Haag zitten de jongens en meisjes die het allemaal zo goed weten.

  • Alex

    Den Haag gaat daarover. Dhr Asscher weet dat best, en volgens mij heeft zíjn eigen partij onderwijs gehad tijdens het kabinet Rutte 2? Wel een goede overigens om de oppositie links met den wonden(frame) weer wat kleur aan te geven(na het door hem bedachte frame rechts met den bijbel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *