Terol (DZ) beticht ex-DZ-voorzitter Mulder van ‘Gestapo-methoden’

Henk Terol is één van de nieuwkomers op de kandidatenlijst van Democratisch Zaanstad. Maar hij heeft de mores van de partij snel onder de knie gekregen.

Op Facebook betichtte hij mede-DZ-lid (en ex-voorzitter van de partij) Wim Mulder van Gestapo-methoden.

Dat past in een vertrouwde DZ-traditie. Volgens voormalig DZ-voorman Aart Molenaar was ROSA-fractieleider Ruud Paauw lid van de ‘bonnetjes-Gestapo‘ nadat Paauw de ruimhartige onkostenvergoedingen van DZ niet zomaar wilde goedkeuren. DZ’s Eric Sellmeijer ging eerder los op politieke tegenstanders door ze bij de NSB in te delen.

Molenaar en Sellmeijer zijn inmiddels op de bekende DZ-wijze afgevoerd, maar Terol gedraagt zich als een oude rot in het politieke klimaat van DZ. Als Mulder op Facebook van leer trekt tegen het standpunt van ‘zijn’ partij over het Hembrugterrein wordt hij eerst op z’n nummer gezet door Jos Kerkhoven waarna Terol er nog even overheen gaat:

“Armoede en vileiniteit is het enige. Niet druk om maken. (…) Blijkbaar geen kennis van het verkiezingsprogramma. Ach, het roepen om te roepen is blijkbaar de enige en armoedige bijdrage van u de heer Mulder.”

Terol raast nog even door, de “zwakke broeders” hadden maar eens “goed in de spiegel” moeten kijken, terwijl er volgens Terol ook partijleden zijn die hun “partner als spreekbuis gebruiken” en dan komt de onvermijdelijke nazi-vergelijking:

“De heer Mulder zich blijkbaar kan permiteren om een nieuw lid te ondervragen, gelijk als de Gestapo, wat zijn opleiding wel is. Hoe durft hij waar alle nieuwe leden bij zitten. Op basis van de integriteit van onze partijleiding, fractievoorzitter, partijvoorzitter en de kiescommissie is een analyse en vooruitblijk gemaakt waar DZ behoefte aan heeft in de komende raadsperiode. Had hij mij niet moeten vragen. Hoef geen verantwoording af te leggen aan een intrigant.”

Dat laat Mulder zich niet zeggen, Terol zou zelf een Gestapo-aanhanger zijn, een opschepper met een “povere politieke presentatie”, en “Uw kleding was niet conform het uiterlijk van een lid van Democratisch Zaanstad.”

Van de DZ-dresscode weten we niet genoeg maar op het Twitter-account van Mulder dook deze foto van een recente ledenvergadering van DZ op. Wat zou Terol hebben gedragen? Een Bermuda met Hawaii-shirt?

Meer lezen over Democratisch Zaanstad?

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *