Terug in de tijd: De Typhoon Kabelkrant (1990)

Zaanstad gaat CO2-uitstoot terugdringen. De kosten voor het ophalen van afval gaan omhoog. PvdA, D66 en CDA gaan onderzoeken of er een referendum kan worden ingevoerd.

Nieuws? Ja, oud nieuws uit 1990.

De Orkaan vond op een beschimmelde videoband een volledige uitzending van De Typhoon Kabelkrant. Hieronder een selectie.

Behalve dit ‘oude’ (en toch bekend voorkomende) nieuws ook de transfer van Hans van Doorneveld van AZ naar Sparta en een nieuwe bondscoach voor de KNVB.

Advertenties voor Boeldag, PC uitvaarten en PDZ (toen al), de Prinsenhof, Twilight Zone, Ford Fiesta, Lamy Leather Fashion, MAC mode en de Body Slink Studio in Krommenie.

Deze week even geen video’s uit het archief van Egon Blaes (hier de hele serie) maar vanaf volgende week gaat de serie door: op Pinksterdrie met de trein naar Purmerend: bokkie kopen!

De kabelkrant werd zonder geluid uitgezonden, dat doen we hier dus ook.

Éen reactie op Terug in de tijd: De Typhoon Kabelkrant (1990)

  1. Wendy Kind schreef:

    Ik heb in mijn Typhoon-tijd (jaren 80) nog gewerkt aan die Kabelkrant, en ik heb daar heel veel geleerd: in een paar regels de essentie brengen van een heel (soms internationaal en ingewikkeld) nieuwsitem. Waar anderen een krantenpagina voor nodig hadden.
    Daar heb ik (al lang geen Typhoon meer, laat staan Kabelkrant) nog steeds profijt van. Al was het maar om berichten voor onze radionieuwslezers te kunnen schrijven.
    De Kabelkrant werd 1 keer per dag gemaakt en draaide dan tien miljoen rondjes in een ‘loop’ door. Maar toen de Herald of Free Enterprise kapseisde (1987), werd ik door de toenmalige hoofdredacteur gevraagd om ook ´s avonds en in de nacht de regeltjes op de Kabelkrant zoveel mogelijk te verversen. (Een liveblog avant la lettre!)

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *