Tijd dringt voor Eilanden van Hain, morgen rondetafelgesprek

Op de voormalige sportparken Provily Slibkuil in Krommenie moet ‘De Eilanden van Hain’ komen, één van de ’16 snelle projecten’ van Zaanstad waar uiterlijk dit jaar begonnen moet worden met de bouw.

De afgelopen jaren was er veel onenigheid tussen ontwikkelaar AM BV en omwonenden. Morgenavond een nieuwe episode als de raad van Zaanstad zich in een rondetafelgesprek over de zaak buigt.

Het plan omvat 233 vrije sector woningen. De inspraak zou volgens de eerste berichten van Zaanstad uiterst succesvol zijn verlopen, “in een multidisciplinair ontwerpteam zijn oplossingen met de bewonerscommissie integraal onderzocht tijdens een aantal creatieve werksessies” waarop de meeste suggesties van de bewonerscommissie zijn gehonoreerd.

Burenoverleg

Maar spoedig bleek de werkelijkheid minder rooskleurig, althans, een deel van de betrokken bewoners vond helemaal niet dat hun wensen waren gehonoreerd. Dat ging onder ander om schaduwwerking, privacy, ontsluitingswegen en overlast tijdens de bouw. Ook voelden ze zich klem gezet door de ontwikkelaar die geheimhouding tijdens de inspraak eiste zodat er niet met de achterban kon worden overlegd.

Wat volgde was een nieuw traject van ‘burenoverleg’ onder leiding van de communicatieprofessionals van bureau Beaumont. Maar ook dat leidde niet tot eenstemmigheid. Morgenavond gaat mevr. Breemer “het gesprek aan met de raad over de gang van zaken bij de Eilanden van Hain”, haar punten:

  • er is tot nu toe niet voldoende geluisterd naar wat de omwonende rondom Slibkuil te vertellen hebben
  • alternatief ‘de schuine brug’ is niet goed genoeg bekeken
  • het niet slagen van het participatieproces
  • het besluit dat er dat er geen brug over de Kerksloot komt
  • verkeer i.v.m. nieuwbouwplan

Lees hier alles wat De Orkaan tot dusver schreef over De Eilanden van Hain.

Het Rondetafelgesprek is om 20.15 uur en is digitaal live te volgen.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *