Tijdelijke trap terug…

Omlopen via het fietspad of de busbaan (of de lange omweg via het Smidspad) is ‘binnenkort’ niet meer nodig bij station Zaandam.

Forenzen en werknemers bij de bedrijven aan de Korte Hogendijk en bij Ahold Delhaize krijgen een nieuwe tijdelijke trap.

Zaanstad heeft bij zichzelf een vergunning aangevraagd om een ’tijdelijke trapverbinding’ te bouwen aan het Stadhuisplein. De trap moet twee jaar blijven staan. (Daarna zien we wel verder.)

Belanghebbenden die trap niet willen (maar wie zou dat nu niet willen?) kan tot 4 juli bezwaar aantekenen.

Dat zou kunnen betekenen dat de bouw pas in de zomer of misschien zelfs daarna begint. Dat is niet alleen tegen de afspraak (Zaanstad wil de trap al in begin mei laten plaatsen) maar laat ook gevaarlijke situaties voortdurend.

Veel voetgangers houden zich niet aan de gesuggereerde omlooproute die niet alleen veel langer duurt maar waarbij ook de Provincialeweg en de Korte Hogendijk moeten worden overgestoken. Door de bouw van De Makelaar loopt een deel van de route over het fietspad. De alternatieven (door langs de Provincaleweg te lopen en de busbaan over te steken) of via het fietspad naar het busstation te lopen zijn nogal riskant voor voetgangers.

In januari werd de tijdelijke trap gesloopt (foto boven). In december werd nog aangekondigd dat de trap definitief zou verdwijnen.

Hieronder de ‘oude’ trap.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *