Tropisch in Zaandam: Massada 📷-reportage

50 jaar Massada werd gisteravond in De Flux in Zaandam gevierd in een volle zaal en op een nog voller podium. Trommels, conga’s, bongo’s, timbales, claves, guiro’s, maracas, shakers, drums, versterkers, microfoons, keyboards, gitaren, bas en nog veel meer. Massada was met 12 man (m/v) op komen dagen om het tropische feestje in Zaandam te vieren.

Van de bezetting die 50 jaar geleden begon, is zanger Johnny Manuhutu nog steeds de vaste basis. Aan zijn zijde – en van zijn ‘broertje’ Jopie (slagwerk) – zag en hoorde het publiek nog twee muziek-iconen. Percussionist Nippy Noya (77!), een man met een imposante nationale en internationale carrière achter (en voor) zich. Hij was erbij met Massada in 1979 op Pinkpop en nu dus weer. En stilletjes op de achtergrond stond daar meestergitarist Rudy de Queljoe (Dragonfly, Vitesse, Brainbox), een jaartje jonger dan Noya. Krasse Rockers (Johnny Manuhutu is van 1948) dus. Maar aan de muziek was dat nauwelijks te merken.

Tijden de hoogtijdagen van Pinkpop en hun nr 1 hit Sajang é (ook live uitgevoerd) had Massada één Zaans bandlid: trompettist Peter Kuyt. Ook nu is er een Zaanse connectie, percussionist Daniel Bloem Berretty woont in Koog a/d Zaan aldus een goed ingewijde bezoeker.

Lees ook: Terug naar Massada… na 44 jaar

We waren erbij. Marchel Prast maakte de foto’s in de slideshow (klik op de pijltjes om ze alle 12 te zien).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *