Tunnelplan A8-A9… #GEHEIM

Drie inwoners van Uitgeest spraken op 30 januari de raad van hun gemeente toe. Ze hadden een ideetje over een alternatieve verbinding tussen A9 en A8. Later benaderden ze ook de gemeenteraad van Heemskerk. En op 19 maart stuurden ze een brief aan Zaanstad.

Die brief is in Zaanstad #GEHEIM.

Want, “het stuk bevat persoonsgegevens en is daarom, voor nu, alleen voor de raadsleden te raadplegen via het besloten RIS. Een geanonimiseerde versie van het stuk voor op het openbare RIS volgt zsm.” (zsm staat voor Zo Spoedig Mogelijk, een weekje in Zaanstad)

Heel erg geheim zijn die persoonsgegevens trouwens niet, in de agenda van de gemeenteraad van Uitgeest staan de namen, de heren John Nuijens, Piet Hein Eikel en mevrouw Jongejans. Ze spraken in over de WOK (wijzigingsovereenkomst) A8/A9 – niet te verwarren met de SOK (samenwerkingsovereenkomst) A8/A9.

De actiegroep, die volgens Zaanstad ‘Eronderdoor’ heet en volgens Uitgeest ‘Voor de boor’, pleit voor een tunnelplan en een afslag bij bedrijventerrein De Trompet. Dat zou goedkoper zijn. In Heemskerk is het plan al afgeschoten.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Frank Kempers

    Prachtig, een idee dat al is ‘afgeschoten’. Jammer van de gepleegde inspanning. En nu dus weer alle aandacht naar de Nul-plus variant. Zo worden natuur en weidevogels niet bedreigd door nutteloze inspanningen en nodeloos asfalt!

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *