Van der Valk blijft tegen nieuw transformatorstation Oostzaan

Vrijdag 6 januari 2023 staan Van der Valk en de gemeente Oostzaan tegenover elkaar bij de Raad van State in Den Haag.

Het Oostzaanse hotel verzet zich tegen het besluit van gemeenteraad waar een bestemmingsplan is goedgekeurd waarbij naast het hotel een nieuw transformatorstation van TenneT komt.

Van der Valk vindt dat het uitzicht van haar gasten door de uitbreiding van TenneT aangetast wordt en bovendien is het hotel niet blij met mogelijk straling die het station zou kunnen afgeven.

TenneT is verantwoordelijk voor het landelijke elektriciteitsnetwerk. Liander is de regionale netbeheerder in Oostzaan. Tennnet stelt op de website: “Om ervoor te zorgen dat de levering van de energie gegarandeerd blijft en de kans op uitval te minimaliseren moet Liander een nieuw transformatorstation bouwen en moet ook TenneT uitbreiden.”

De uitbreiding is bij het bestaande TenneT-schakelstation, “want dan zijn de energieverliezen het kleinst en de inpassing in de omgeving het minst ingrijpend.”

Het nieuwe transformatorstation is gepland tussen het bestaande TenneT-station en de snelweg A8. De nieuwbouw komt aan de kant van de snelweg. Op het terrein van TenneT komt een extra schakelgebouw, waarin de uitbreiding van TenneT komt te staan. “Deze uitbreiding heeft geen gevolgen voor de volksgezondheid” aldus TenneT:

“Door de uitbreiding van het station in Oostzaan wordt de groeiende vraag naar elektriciteit van bewoners en bedrijven en de zekerheid van stroomlevering in Oostzaan geborgd”.

Deel dit artikel:

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *