De Topsporthal in Koog aan de Zaan wordt vanaf vandaag ook gebruikt voor corona-vaccinatie. De hal was al veel langer klaar maar omdat er niet genoeg vaccins beschikbaar waren, werd er nog niet geprikt.

Tot dusver was in de regio Zaanstreek-Waterland alleen sportcomplex De Beuk in Purmerend beschikbaar. Inwoners van de Zaanstreek werden daarnaast ook op andere plaatsen gevaccineerd.

De Orkaan houdt wekelijks de vaccinatie-stand van de GGD in de regio bij. Vorige week werden er al fors meer streekgenoten ingeënt dan in de weken daarvoor.

UPDATE: nieuwste cijfers t/m 14 pril zijn hier te vinden.

Op de nieuwe locatie kunnen ruim 600 prikken per dag, 7 dagen in de week gezet worden, er wordt geprikt tussen 8.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds. De GGD:

“In eerste instantie wordt er in De Koog alleen geprikt met het BioNTech Pfizer vaccin. Het gaat op dit moment, volgens de landelijke vaccinatiestrategie, om mensen in de leeftijd vanaf begin 70. De eerste vijf weken worden, via het landelijk callcenter, alleen afspraken gemaakt voor een eerste prik met BioNTech Pfizer in De Koog. Wanneer andere vaccins in voldoende aantallen beschikbaar zijn, kunnen ook andere groepen geprikt worden in Topsportcentrum De Koog.”

In Sportcomplex De Beuk in Purmerend vaccineert de GGD sinds 15 januari. Er is voldoende capaciteit om beide locaties op te schalen naar ruim 2000 prikken per dag. Dat gebeurt zodra er meer vaccin beschikbaar is.

De GGD maakte een filmpje over hoe het er toegaat in Koog aan de Zaan (de foto boven komt uit dat filmpje).