De 24-jarige man die samen met zijn broer werd gezocht na de schietpartij in Zaandam heeft zich gister (donderdag 18 oktober) bij de politie in Zaandijk gemeld.

Eerder werd bekend dat het om Giovanni H. (32) en zijn broer Gilano (24) ging. De laatste zit nu vast ‘in volledige beperkingen’ aldus de politie.

De mannen worden verdacht van poging tot moord op een 19-jarige man uit Zaandam. Deze werd op 13 oktober eerst op de Burcht beschoten. Nadat het slachtoffer met een taxi naar het Zaans Medisch Centrum werd vervoerd, werd hij daar voor de tweede maal geschoten door een van de mannen.


UPDATE 20/10/2018: de politie maakte bekend dat ze op zoek is aan een derde verdachte die bij het schietincident betrokken zou zijn. Signalement: Donker getint, tussen de 25 en 30 jaar, kort haar, circa 1.85 lang en een atletisch postuur. De man droeg een spijkerbroek, sportschoenen en een licht gekleurd sportjasje met reflecterende stukken op de mouwen. Inmiddels (maandag 22 oktober) zijn alle drie verdachten aangehouden.


De bewakingsbeelden van de schietpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag werden eerder naar buiten gebracht. Het programma Hart van Nederland zond ze uit.

Er werd na de schietpartij een beloning uitgeloofd van 15.000 euro. Kijk hier het item terug:

Het zwaargewonde slachtoffer is voor zijn eigen veiligheid overgebracht naar een ander ziekenhuis.

De foto’s boven is uit de aflevering van Hart van Nederland.