Verdachte steekpartij Wormer had winkelverbod

De 21-jarige vrouw uit Wormer die is aangehouden in verband met het neersteken van een medewerkster van de Hema, had een winkelverbod voor deze Hema. Ondanks het winkelverbod was de vrouw ’s middags in de Hema, waarop winkelpersoneel de politie inseinde. De politie heeft de vrouw aangesproken en de winkel uitgeleid.

Daarvoor was enige overredingskracht nodig, en de politie bleef totdat ze zagen dat de vrouw het winkelgebied daadwerkelijk verliet. Toen de politie vertrok kwam de vrouw terug naar de Hema. Volgens getuigen ontstond er tumult in de winkel, waarna de verdachte een 23-jarige medewerkster meerdere keren in de nek stak. De medewerkster raakte zwaargewond, maar ze is gelukkig buiten levensgevaar en aanspreekbaar. 

Waar het mes vandaan kwam wordt nog onderzocht, getuigen verklaren dat het uit de rugzak van de verdachte kwam. 

De Hema in Wormer is vandaag dicht. De medewerkers krijgen hulp bij de verwerking van wat ze hebben gezien en meegemaakt. De woordvoerder van de Hema meldt: 

‘Ze zijn enorm geschrokken en aangeslagen. Slachtofferhulp is er om hen te ondersteunen. Daarbij in praktische zin: er moet worden schoongemaakt. We weten in de loop van de dag of we morgen opengaan.’

Tekst: Merel Kan, bronnen: woordvoerder politie, woordvoerder Hema, foto: Michel Schermer

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Peter Haasen, van

  Opmerkelijk dat de politie iemand met een mes in haar rugzak verwijderd uit de Hema, zonder even in haar rugzak te kijken.
  Schijnbaar geen messenverbod in Wormerland.

  • Dimitrie Grinwis

   De politie mag niet iedereen zo maar fouilleren of in tassen kijken. Zelfs niet wanneer ze iemand met een winkelverbod uit een winkel halen.

   • Peter Haasen, van

    Ze kunnen verdenking tot winkeldiefstal altijd fouilleren lijkt mij, in Zaanstad mogen ze preventief fouilleren en is er een messenverbod. Dit is allemaal via de APV (algemene plaatselijke verordening) geregeld.

 • Rian Pezie

  Ik vind het heel erg dat 23 jarige vrouwelijke collega van de Hema in Wormer ( Noord – Holland) 2 keer is gestoken in haar nek ik
  zag op het tv donderdag 3 augustus 2023 bij Hart van Nederland.
  Ik vind heel goed dat 21 jarige vrouw een winkel verbod van de Hema heeft gekregen.
  Ik vind het niet netjes dat 21 jarige vrouw een 23 jarige vrouw 2 keer in haar nek heeft gestoken met een mes .
  21 jarige vrouw moet gewoon gestraft worden door de rechter en worden op gesloten moeten worden niet meer vrij komen

 • Kick van der Horst

  Ben je 23, werk je voor een prutloontje in een winkel en dan overkomt je zoiets vreselijks…zo onvoorstelbaar, zo afschuwelijk.

  ik wens de verkoopster een voorspoedig en volledig herstel, alle sterkte van de wereld en nog een heel lang en gelukkig leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *