Middeleeuwse landbouw en historische film Wormer

Op 22 maart wordt in Wormer een reis naar het verleden ondernomen, eerst naar de Middeleeuwen onder leiding van archeoloog Piet Kleij en daarna naar 1963 als een deel van de film Wormer in Beeld wordt vertoond.

Beide tijdreizen vinden plaats tijdens de algemene ledenvergadering van het Historisch Genootschap Wormer waarbij ook niet-leden welkom zijn.

Gemeentelijk archeoloog Piet Kleij gaat in zijn lezing over Wormer in de middeleeuwen in op de landbouw die in destijds een grote rol speelde. Op welke plekken lagen de boerderijen toen, hoe moeten ze er hebben uitgezien en wat is er verder te melden over  Wormer in de middeleeuwen?

Na de lezing wordt een historische film over Wormer vertoond. Hier alvast een voorproefje van ruim een minuut die door het Historisch Genootschap aan De Orkaan werd gestuurd. We zien o.a. de winkel van Groenhart en het oude politiebureau daar tegenover.

De bijeenkomst is in de Stoomhal, Pakhuisplein 44 in Wormer en begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur, de toegang is gratis.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *