De promotie was al veiliggesteld. Zaterdagmiddag speelden de heren van volleybalvereniging Compaen zich ook tot de officieuze kampioen van de 1e divisie B. In Amsterdam werd gewonnen van US (1-3). Een jaar na de degradatie keren de Oostzaners met glans terug in de Topdivisie.

‘We are the champions’ klonk het door de speakers in Amsterdam. Een plagerijtje van US richting de Oostzaners nadat zij de tweede set hadden gewonnen. Doordat de winst kleiner is dan 0-4 heeft Compaen het kampioenschap nog niet officieel binnen. Daarvoor is de club afhankelijk van de uitslagen van de concurrentie, die spelen pas later vanavond. Als Dordrecht in eigen huis een set verliest is Compaen vanavond al kampioen. In Amsterdam waren de setstanden 21-25, 25-21, 23,25 en 20-25.

Het kampioenschap zal een bekroning zijn op een seizoen om trots op te zijn. Met de wedstrijd in Amsterdam meegerekend werd er in de laatste dertien duels slechts een keer verloren. Deze reeks wedstrijden bevatte een serie van negen aaneengesloten overwinningen.

Eerder vertelde speler Jasper Geerdink al in de Orkaan podcast dat de club klaar is voor de Topdivisie. Zowel qua selectie als financiën. Spelers en bestuur willen weer een stap hoger spelen.

In de Orkaan podcast hoor je de reacties van Geerdink, die wel twee weken achter elkaar wil feesten, en coach Mark Schoonen.

‘Van mij mag de kurk al van de fles hoor. Vanavond of anders volgende week gaat het sowieso gebeuren. Promotie is belangrijk voor de club. Niet alleen voor de derby’s maar spelers willen ook Topdivisie spelen. Na het vorige seizoen hadden we maar drie man over. We habben alles weer opgebouwd en plezier stond voorop. Ze hebben het hele jaar plezier gehad en het is een echt team geworden.’

Zaterdag 13 april speelt Compaen de laatste thuiswedstrijd in de eigen sporthal Oostzaan om 18.00 uur tegen Inter Rijswijk.

UPDATE: Concurrent Dordrecht won vanavond met 4-0 van Breda. Volgende week is Compaen ook officieel kampioen en hoeft daarvoor slechts een set te winnen.

Door: Edwin Kleiss.