Vrij & Willig: Cindy Oudega

De Orkaan heeft geen kantine, geen koffieautomaat en geen studio. Maar we hebben een website bomvol nieuws en we hebben mensen – Orkaankrachten! – die samen met de redactie het nieuws maken.

Veel van de krachten achter De Orkaan hebben niet de ambitie zelf zichtbaar te zijn. Toch laten we ze graag aan het woord de komende dagen. Om te voorkomen dat onderschat wordt wat onze gemeenschap bijdraagt aan de gemeenschap. Met hun bijdragen zijn we een Orkaan, anders waren we niet meer dan een briesje geweest…

Vandaag het woord aan: Cindy Oudega

Als secretaris van Zaans Media Platform de Orkaan mag ik orde in de chaos scheppen en dat doe ik graag. Ik ben organisatorisch sterk en heb hart voor De Orkaan. Merel vroeg me toen ik geen baan had, daar was ik erg blij mee, zo voelde ik me toch nuttig en waardevol. Inmiddels werk ik weer vier dagen. Het is aanpoten, maar het is het zeker waard.

Nu lees ik tussen de bedrijven door de Orkaan en de nieuwsbrief, zo blijf ik op de hoogte. Het volgen van De Orkaan was voor mij in eerste instantie een moetje. Ik ben al heel lang bevriend met Merel, we voetbalden samen bij ZCFC, samengebracht door onze gezamenlijke vriendin Ingeborg en daardoor kwam ik er niet onderuit. Nu ben ik er erg blij mee en er ook trots op dat ik onderdeel mag zijn van ZMP de Orkaan.

Meer en meer raak ik geïnteresseerd in wat er gebeurt in mijn gemeente, door het lezen van de Orkaan kom ik in aanraking met mensen die ik in mijn dagelijkse leven (in Assendelft) niet zo snel zou ontmoeten. De Orkaan heeft echt een sociale functie. Mensen vinden elkaar, leren over de geschiedenis van hun plek, over de natuur, maatschappelijke initiatieven. En het is fijn om te zien dat de berichtgeving in sommige gevallen leidt tot aangepast beleid en verbetering van de omgeving. Het houdt de mensen scherp en dat kan nooit kwaad, journalistiek is meer dan iemand zijn woordje laten doen. De Orkaan schuwt de confrontatie niet, er wordt een verschil gemaakt, we blijven niet aan de zijlijn staan en zijn bereid kennis te delen. 

Dat de licentie naar De Orkaan zou moeten gaan lijkt me duidelijk. Er is een gemeenschap gegroeid die we optimaal willen informeren, en ook offline willen samenbrengen. De Orkaan is niet meer weg te denken. De plannen staan als een huis en onze handen jeuken. Het bereik, de impact en betrokkenheid is groot en er zijn zoveel goede en leuke ideeën/initiatieven. Deze verdienen het om verwezenlijkt te worden. Zonder subsidie kan alles zomaar stoppen en dat zou pas echt een ramp zijn. 

Vrij en willig zeg ik: de Orkaan vooraan! Hier mogen wij Zaankanters trots op zijn ❤

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *