VVD’ers stemmen nu tegen motie Blauwe Zone Zuiddijk

Er komen voorlopig geen Blauwe Zones in plaats van betaald parkeren aan de Zuiddijk. De motie die het college vroeg dat in te voeren, sneuvelde omdat twee VVD’ers die eerst voor waren, nu tegen stemden.

Het leek een gelopen race: bij de vorige raadsvergadering staakten de stemmen bij de motie voor de invoering van Blauwe Zones op de Zuiddijk. DZ-lid Inge Fernandez was toen afwezig maar omdat DZ voorstander van de Blauwe Zone is, zou bij een nieuwe stemming de motie het gaan halen.

Het pakte anders uit. De twee VVD-raadsleden die de motie vorige keer steunden, Gerard Ram en Armagan Babaoglu, stemden deze keer tegen.

Armagan BabaogluArmagan Babaoglu legt uit tegen De Orkaan waarom de beide VVD’ers van mening veranderden:

“Het is een duivels dilemma zoals Paul Laport van GroenLinks al zei. Ik heb dan ook tot het allerlaatste moment getwijfeld. Want we zijn geen tegenstander van deze Blauwe Zones. Ik wil heel graag dat die er komt.

Maar het college stelt dat het niet voor de feestdagen geregeld kan worden.Ik heb wel sympathie voor het idee van Aart Molenaar om met een paar mensen die meters eruit te rukken, maar zo werkt dat hier niet.

Wij wachten dus liever tot december af. Dan moet het college met de uitslag van het parkeeronderzoek komen. Wij willen eigenlijk veel meer Blauwe Zones. Dat moet op basis van een goed onderbouwd document beslist worden.”

Babaoglu denkt bijvoorbeeld aan de “winkelgebieden parallel aan de Gedempte Gracht” voor nieuwe blauwe zones. Wethouder Verschuren gaf bij de vorige vergadering al aan dat er verzoeken lagen van winkeliers van de Rozengracht en Westzijde.

Van de oppositie stemde GroenLinks tegen de motie, Jan de Vries van coalitiepartij D66 steunde de motie wel.

 

Deel dit artikel:

7 reacties

 • VVD Bedankt: de kleine winkelier is weer de klos van een politiek spel.
  Juist tijdens de Decemberdagen is het vrij parkeren een groote aanwinst voor de winkeliers op de Zuiddijk. Maar Neen ze denken er nog over na.
  VVD en Groen Links zijn er dus Niet voor de kleine hard werkende ondernemer.

 • vaartje197

  zo zie je maar weer de VVD is overal waar het maar kan onbetrouwbaar

 • Huibert Latenstein

  Halverwege de jaren 80 werd ik lid van de VVD Zaanstad. Destijds was de VVD Zaanstad nog een partij voor de (kleine en Grote) ondernemers en voor een zuinig en verantwoordelijk uitgaven beleid van de middelen welke door de hardwerkende Zaanse burgers werden opgebracht. Kortom een goede en echt liberale partij. Helaas is de afgelopen jaren de VVD Zaanstad verworden tot een partij waar slechts het eigen belang van wethouder Dennis Straat telt,het pluche in het college is toch erg aangenaam alsmede af en toe een leuk reisje op kosten van de Zaanse burger . Een partij waar een vriendjescultuur heerst dit was ook te merken aan de groslijst van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Kortom een partij waar die absoluut niet liberaal meer is. Heb er daarom al enige tijd afscheid van genomen en wanneer ik het bovenstaande verhaal lees denk ik allen maar je hebt de juiste beslissing genomen. Dan noem ik niet eens zo’n cultuurcluster wat een financiële ramp gaat worden.

 • Ton lameijer

  Waarom niet gewoon wachten tot alle winkels failliet zijn! Kijk naar de Zaanbocht in Wormerveer. Daar werkt het prima en is er vooral op zatersag veel meer “reuring”, maar deze gemeenteraad heeft al aangegeven dat de Zuiddijk geen winkelstraat meer is en dus mogen de resterende winkeliers gewoon lekker door modderen. De raadsleden eten er geen boterham minder om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *