Kerst is er deze maand overal in de Zaanstreek. Eerder schreven we al over de kerstmarkten waar we helemaal in de kerststemming kunnen komen. Maar er is natuurlijk meer. Wie van kerstmuziek houdt kan zijn hart de komende tijd ophalen. Er zijn traditiegetrouw weer veel kerstconcerten te bezoeken.

Er zijn al veel kerstconcerten gegeven. Voor degenen die nog niet zijn geweest of gewoon nog een keer wil genieten, hebben we de laatste kerstconcerten van 2022 op een rijtje gezet. (Missen we er eentje? mail ze naar agenda@deorkaan.nl.)

Woensdag 21 december

  • Muziekkoor Kaskedieze geeft o.l.v. dirigent Jules Bart een kerstconcert in de Nicolaaskerk Krommenie. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,oo incl. hapje en drankje. Reserveren kan via info@kaskedieze.nl. Locatie: Heiligeweg, Krommenie.
  • Jaap Zwart geeft een kerst(orgel)concert in de Grote Kerk van Westzaan. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop is er een collecte t.b.v. orgelfonds en dekking van de kosten. Locatie: Kerkbuurt 37, Westzaan. 
Jaap Zwart

Donderdag 22 december

  • Een Kerst-Kamerconcert in de Schuurkerk aan het Papenpad te Zaandam. In deze MuziekHaven voorzien Mathieu van Bellen (viool) en Ruud Luttikhuizen (piano) je van prachtige muziek, waarna wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Het programma, verzorgd door De Maatschappij Zaanstreek-Waterland, start om 16:30 uur (inloop vanaf 16:00 uur). Kaartjes zijn € 15,- pp, bij binnenkomst te voldoen. Meld je hier aan. 
  • Een kerstconcert met drie koren: Golden Pennies, Popkoor Love to sing en Country & western koor Rumberly in de Noorderkerk Zaandam. Tijdens het kerstconcert wordt een kerstverhaal verteld dat afgewisseld wordt door muzikale bijdrages van de vier koren. Het concert begint om 19.30 uur. Kaarten kosten € 10,00. Locatie: Heijermansstraat 127, Zaandam.
  • Kerst(koor) van 20.00 – 21.00 uur voor de deur van de Wormerveerse Vermaning. Shantykoor Zilt en het Koor aan de Zaan zingen allebei een korte set met (kerst)nummers. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer,

Vrijdag 23 december

  • Popup Choir Christmas Singalong in de Bullekerk. Dirigent Maarten Bos en gitarist Tijmen de Koning verzorgen een speciale kersteditie. De avond begint om 20.00 uur een kaarten kosten € 14,50. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Zaterdag 24 december

  • Het Kerstensemble van ZFCZaandijk speelt in oud-Zaandijk. Het ensemble start om 11.00 uur. De route: Hazepad, Domineestuin, Lagedijk, Guisweg, bomenbuurt, Rode Buurt, Lagedijk, Hazepad.

Maandag 26 december

  • Op tweede kerstdag geven Petra Berger en Edwin Schimscheimer het concert ‘Merry Little Christmas’ in de Bullekerk. Het concert is van 14.00 – 16.00 uur. Kaarten kosten € 25,00 (excl. € 1,50 reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Hebben we een kerstconcert gemist? Mail het ons of laat een reactie onder dit bericht achter.