Wat hoort Oostzaan? (Filmpjes Lente Kabinet 2018)

De inwoners van Oostzaan zal het niet ontgaan. Gisteren en vandaag vindt in het Twiske het Lente Kabinet Festival plaats.

Wegen zijn afgezet, parkeerwachters, V-mannen (m/v) en politiemensen controleren stromen met hete mensen en van twaalf tot twaalf (vandaag tot elf, en de wind staat gunstig) hoor je bonkende bassen.

Een groot stuk Twiske is afgezet met hekken waar je moeilijk overheen kijkt, waardoor de magie van het kabinet afgesloten blijft voor hen die er niks te zoeken hebben.

Nieuwsgierig naar de ‘vooruitstrevende elektronische muziek en kunst en cultuur’ ritselden we een kaart om jou – ja, jou! – toch een kijkje te gunnen in de tijdelijke verovering en betovering van ons Twiske. Een minuut film:

Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat een groot deel van de bezoekers op de fiets is gekomen:

Deel dit artikel:

12 reacties

  • Victor

   De organisatie was niets vergeten. Fout lijkt bij het GVB te liggen; althans in een artikel op AT5 vertelt de AT5 journalist dat ze een factuur van het GVB aan de orgnaisatie heeft gezien voor extra ponten dit weekend.

 • Ingrid

  De muziek had wat mij betreft gisteren wel wat minder luid gemogen: in Zaandam-Zuid van 12 tot 12 zelfs binnenshuis te horen….
  Waarom moet bij iedere muzikale activiteit iedereen in de verre omgeving “meegenieten”?

 • Siem

  Het begin van het filmpje, was toch bij de dam tot dam loop, dat zag ik toch goed? hahaha

 • joop tralala

  Een natuurgebied instant houden door een 2 daags gebonk festival (dit jaar volgen er nog enkele) binnenhalen is de wereld op zijn kop zetten.

 • Marlies

  Hier uit Oostzaan, 2 dagen vreselijke overlast. Bons nu nog mn bed uit. Nogal vervelend als je morgen vroeg moet werken

 • Alexander Buskens

  Gisteren was de herrie asociaal hard. De TV ging ongeveer 8 punten harder om het programma te kunnen volgen. Je moet volslagen beperkt van geest zijn om niet te kunnen begrijpen dat het aantal (toegestane ???) decibels (van 105 is mij verteld) tot 24.00 uur mocht blijven doorgaan.
  Vandaag was het geluid hoorbaar maar begrijpelijk voor een festival, voor zover volume ‘ begrijpelijk’ kan zijn. Hoewel daar verschillend over gedacht kan worden. Vanavond begonnen de bassen weer door te dringen tot de huiskamer: ramen en deuren dicht. Stop er dan mee om 23.00 uur!

  • Merel Kan

   Gisteravond was het inderdaad tot 23:00 uur (en niet van twaalf tot twaalf zoals we schreven). Exact 23:00 uur ging dan ook de stekker eruit.

 • janneke

  Als inwoner van Oostzaan heb ik 2 dagen de muziek “in de verte” gehoord, maar overlast kan ik het niet noemen hoor.
  Wellicht heb je er meer last van als je je er aan irriteert 🙂

  Met een aantal festivals in het Twiske hoeven er geen grote bakken subsidies naar toe. Zou me meer irriteren als de gemeentelijke belastingen omhoog zouden gaan omdat het Twiske niet zelf voor inkomsten kan/mag zorgen.

  De planning ivm de broedende vogels en het niet afstemmen van het openbaar vervoer vind ik wel een puntje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *