Op zondagmiddag 23 november treedt het Steve Lehman Trio op bij Jazz in Serah, in De Kleine Waarheid aan de Klauwershoek. Het is het enige concert in Nederland van de Europese tour van dit trio.

De 36-jarige Amerikaanse altsaxofonist Steve Lehman heeft al een reputatie opgebouwd waar menig oudere muzikant jaloers op kan zijn. Hij werd  bekroond met een Doris Duke Award, een prijs voor ‘podiumkunstenaars van uitzonderlijke creativiteit’.

Zijn trio met bassist Matt Brewer en drummer Damion Reid speelt een mix van jazz, hiphop en moderne gecomponeerde muziek. In zijn eigen muziek is hij vooruitstrevend en geeft hij een originele draai aan bestaande composities, of het nou een nummer van John Coltrane is of de filmmuziek van Willy Wonka and the Chocolate Factory. journalist en jazzprogrammeur bij de Concertzender Eddy Determeyer:

“Dit is muziek die je uitermate vrolijk maakt. Zeker wanneer Reid al meppend en ratelend de extase verder opstookt.”

Na afloop is er gelegenheid om voor €15,- mee te eten met het Indonesisch buffet verzorgd door De Keuken van Von (Topper 2014 van Iens!). Opgeven bij de balie, voor aanvang van het concert. De Kleine Waarheid is gevestigd aan de Klauwershoek 4-8, Zaandam. Toegangsprijs: € 15,-; leden en één introducé betalen € 10,-. Lidmaatschap: € 35,- per seizoen. Reserveren kan via info@jazzinserah.nl.