Weer brand bij Porto Fino: politie gaat uit van brandstichting 📸

Momenteel woedt er een brand in het pand van Porto Fino aan de Rozengracht in Zaandam. De brandweer is met meerdere wagens en een hoogwerker aanwezig om de vlammen onder controle te krijgen.  

De brand begon in de garage op nummer 64, maar sloeg over naar het andere deel dat op 66 zit.

De politie is ook aanwezig, zij behandelen deze brand als PD: Plaats Delict. Op camerabeelden is te zien hoe twee of drie jeugdige personen van het pand wegrennen.

Een bewoner van een naastgelegen pand vertelt:

‘Ik werd wakker van knisperende geluiden. Ik dacht dat het vuurwerk was omdat we van de week een vuurwerkmat hadden naast C&A. Ik keek uit het raam en zag allemaal vlammen. Ik belde om 6.27 uur 112. We dachten eerst dat het om Nok Nok, de Thai ernaast ging’


Update: de brand is onder controle. De naastgelegen panden hebben last van de rook. Daar wordt gelucht. De bewoners boven het pand waren niet thuis. De hamster werd (weer) gered. Hij werd omgedoopt tot Smokey.


Ellende

In april opende de eigenaren een ‘filiaal’ aan de Zuiddijk. Daar kan afgehaald worden, of je kan je eten laten bezorgen. De ambitie was/is een terugkeer naar de oude stek op de Rozengracht. Omdat tijdens de brand in februari echt alles werd verwoest zou dat nog even duren. Ze schatten het herstel op zo’n anderhalf jaar. De brand van vandaag zal de terugkeer niet versnellen. 

Porto Fino bestaat dit jaar 40 jaar, maar tot nu toe verloopt het jaar niet erg feestelijk. 

Lees ook:

Dit bericht wordt aangevuld

Door Michel Schermer/ Merel Kan

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Wat sneu voor de eigenaar. Voor de ouders van wie de brand hebben aangestoken: jullie weten dat het jullie kinderen waren, want ze lagen niet thuis in bed. Wees verantwoordelijk, en geef je kroost aan bij de politie. Ik hoop ook dat ze goed op beeld staan op de beveiligingscamera’s, zodat ze hun straf niet kunnen ontlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *