Werk Thorbeckeweg van start (video)

Het werk aan de Thorbeckeweg tussen Zaandam en en Oostzaan (de N516) is de afgelopen week begonnen.

Een groot deel van dit jaar zijn er wegwerkzaamheden vanwege groot onderhoud. De provincie wil o.a. ’s nachts en in het weekend laten werken om de overlast te beperken.

Gisteravond was dat al het geval, vanuit Oostzaan was er maar één rijstrook beschikbaar. Dat zal in de komende tijd veel vaker het geval zijn. Tussen 20.00 en 05.00 uur brengt de aannemer zakken met zand als voorbelasting aan waardoor er slechts een rijstrook is beschikbaar is, “maar er is nauwelijks verkeershinder” aldus de provincie op de N516-Facebook-pagina.

Het werkt duurt driekwart jaar. De provincie wil de overlast ook beperken door verkeer om te leiden of verkeer via een strook langs het werkverkeer te laten rijden.

In een half minuutje langs de afzetting (vanaf de bestuursplaats gefilmd).

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Willemsen

  “De provincie wil o.a. ’s nachts en in het weekend laten werken om de overlast te beperken.”
  Dat zullen die omwonenden wel weten te waarderen……

  • Boon

   Als omwonende zou ik ook niet blij zijn maar stel 1000 bewoners met overlast . Hoeveel mensen zullen daar over de weg gaan. Ik denk simpel maar zeker een tienvoudig aantal weggebruikers. Dus dat houdt een planner zeker in zijn achterhoofd als hij zulke dingen moet regelen. Kijk ik had een extra pont ingezet om iets druk te verlichten zelfs een extra bij Buitenhuizen om al die vrachtauto’s daar weg te houden. Alleen ook dan houden de buren overlast.

   • Willemsen

    Je denkt wel erg makkelijk over die overlast. Het is zo’n 3/4 jaar dat men daar bezig is. En of die planner tot op het bot is gegaan met het zoeken naar alternatieven kan jij en ik niet weten. Maar ik zou bijv iets doen in de sfeer van eenrichtingsverkeer i.c.m. de Noorder IJ en Zeedijk. Dan kan je eerst het ene deel van de weg doen en daarna het andere deel. Maar goed dat schud ik zo maar even uit m’n mouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *