Wethouder Songül Mutluer naar Tweede Kamer

Zaanstad raakt opnieuw een wethouder kwijt. PvdA-wethouder Songül Mutluer vertrekt naar de Tweede Kamer in Den Haag.

Mutluer gaat de plek innemen van Gijs van Dijk die aftreed nadat hij door verschillende vrouwen beschuldigd was van ‘ongepast gedrag’.

Mutluer neemt per 17 februari ontslag. Op die dag wordt zij ook geïnstalleerd als Kamerlid. Zij doet afstand van haar recht op wachtgeld als wethouder.

In een brief aan de raad schrijft ze dat er ‘voorlopig’ (!) een “eind komt aan mijn 16 jaar durende werkzaamheden als achtereenvolgens raadslid, fractievoorzitter en wethouder in onze prachtige gemeente.” Ze is dankbaar voor de “ongelooflijk mooie resultaten”. In Den Haag zal ze zich blijven inzetten voor “kansengelijkheid en betaalbare woningen”

Op donderdag 17 februari zal Songül beëdigd worden in de Tweede Kamer. Daarmee krijgt de PvdA in de Tweede Kamer een Zaans tintje.

Mutluer is op dit moment wethouder Wonen en Bouwen, Armoede, Jeugdzorg en Ouderenbeleid voor de PvdA in Zaanstad. In 2018 was ze lijsttrekker als opvolger van Jeroen Olfhof. In de periode daarvoor was ze fractievoorzitter en raadslid. Mutluer studeerde rechten aan de UvA werkte als docent/onderzoeker aan de Rechtenfaculteit van de VU en als aanbestedingsjuriste voor verschillende gemeenten, Europese Commissie en Rijkswaterstaat.

De PvdA Zaanstad schrijft in een persbericht:

“Als wethouder heeft zij doorgepakt in talloze dossiers. De woningbouwproductie is omhooggestuwd, met meer aandacht voor de mensen met een smalle beurs. De armoedebestrijding was bij haar in goede handen. Zij combineert een enorme dossierkennis met een goed inzicht in de politieke verhoudingen, heeft een enorm netwerk, is zeer toegankelijk voor de bewoners van Zaanstad en daarbuiten, weet keer op keer haar werk over het voetlicht te brengen en staat voor iedereen klaar.

Zij is een aanwinst voor de PvdA fractie in de Tweede Kamer en een verlies voor Zaanstad. Wij gaan haar missen in Zaanstad.en waardoor Mutluer op kan schuiven naar de Kamer.”

Lees ook: PvdA-Kamerlid Van Dijk weg, Songül Mutluer kan Kamer in…


Advertentie

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *