Morgenavond – 18 februari – organiseert Babel een bijeenkomst over “Wonen en Werken – een spannende combinatie” in de Stoomhal in Wormer.

De avond gaat over de transitie die de Metropoolregio Amsterdam moet doormaken om aan de woningbehoefte voor de toekomst te voldoen en welke problemen, (on)mogelijkheden en voorwaarden daarbij aan de orde zijn om de economische functies en Wonen in balans te ontwikkelen. Dat geldt zowel voor de multinationale voedingsmiddelenindustrie in Zaanstad als de aanwezigheid van de Haven van Amsterdam.

Babel heeft kennis en informatie verzameld en excursies gemaakt naar Manchester, Den Helder en Schiedam, Rotterdam RDM campus/Heijplaat en Dordrecht Stadswerven. Op 18 februari wordt dat aangevuld met nieuwe kennis van andere partijen die we uitnodigen.

In maart is er een BabelKreativ, een ontwerpdag waar jonge professionals worden uitgenodigd om concrete oplossingen te bedenken en te visualiseren op basis van de verzamelde kennis in BabelLab. Waar mogelijk doen we dat in de vorm van een prijsvraag BabelExpo. De avond begint om 20:00.