Woningmarkt Zaanstreek ‘overspannen’

Volgens de makelaarsvereniging NVM is de Zaanse woningmarkt ‘overspannen’. Gemiddeld stegen de huizenprijzen in het tweede kwartaal van 2018 met 10,4 procent in Nederland. In de Zaanstreek was dat 11,3 procent.

Dat heeft alles te maken van de nabijheid van Amsterdam waar de prijzen met maar liefst 19,1 procent stegen. In vrijwel alle gebieden rond Amsterdam (uitgezonderd IJmond) stegen de prijzen bovengemiddeld.

In de Zaanstreek werden in het tweede kwartaal van 2018 426 huizen verkocht tegen 470 in het tweede kwartaal van 2017. De gemiddelde prijs steeg van € 247.000 naar € 271.000.

Het gemiddelde in heel Nederland is € 288.000. De NVM verwacht dat de prijs in 2019 door de € 300.00-grens zal breken.

In de Zaanstreek wordt € 2.619 per vierkante meter betaald. Een huis wordt gemiddeld binnen een maand (28 dagen) verkocht, in 2017 was dat nog 36 dagen.

Afbeelding boven: huizen in Zaandam te koop op kaart Funda

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Ze hebben in de Zaanstreek een (prachtige) imitatie van Lego stad gebouwd , er zijn uiteraard weer een groep mensen geweest die daar schathemel rijk mee zijn , geworden maar Jan met de pet heeft het weer op moeten hoesten ,
  Er is niemand geweest van de gewone mensen die er ook maar iets mee opgeschoten is , financieel ,
  Zelfs voor de kleine winkelier zijn de prijzen niet meer op te hoesten ,
  De gemeente Zaanstad plukt de gewone mensen om hun Ego te financiëlere .
  Als de gewone man of vrouw een grotere auto wil moet hij er een baan bij nemen , en als hij dat doet krijgt hij straf want meer inkomen belasting betalen , wegenbelasting extra .
  Het. Grote kapitaal heeft , alle rechten . Nederland is het land van de rijken , de armen moeten niet zeiken vr gr

  • Peut

   De Gemeente Zaanstad is niet de aanstichter van de eventuele stijging van de huizenprijzen noch heeft zij er voordeel bij. Dat er te weinig wordt gebouwd (als dat al zo is) is een nasleep van de crisis, toen iedereen huiverig was om nieuwe projecten op te starten. Dat zie je in het hele land.

   Verder snap ik je geraaskal over grotere auto’s niet: die dingen zijn totaal onbelangrijk! En ja, als je iets duurs wil, moet je er voor werken. Dat geldt voor jou, voor mij, voor iedereen. Niemand houdt je tegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *