Iedereen maakt tegenwoordig overal en altijd foto’s. Onscherp of niet: meteen op instagram, Snapchat, Facebook en Whatsapp. Niets blijft onopgemerkt, alles wordt vastgelegd.

Dat was vroeger wel anders… Ook al zat je je halve leven aan de bar bij café Matje in Wormer, niemand haalde het in zijn hoofd daar een foto te maken.

Hadden we toen maar Instagram!

Het Historisch Genootschap Wormer is bezig met het verzamelen van verhalen en foto’s over cafés en kroegen in Wormer en Jisp. Ze zijn op zoek naar:

“herinneringen aan je favoriete stamkroeg waar je de liefde van je leven hebt ontmoet. Bijgewoonde optredens in Landzicht, Pinkster drie in de Lepelaar, de steile trap op naar het Zoldertje, de Bonte Os die op een gegeven moment in vlammen opging. Het verenigingsgebouw, de Tempel, café Matje, Het Moriaanshoofd en Het wapen van Wormer.”

Over een aantal kroegen is weinig informatie: Zaal Roozendaal, vroeger de Spar? Café Damzicht, ooit gevestigd waar nu het Kruidvat zit? Ook verhalen over de Tempel en het Zoldertje zijn welkom.

Wie kwam daar wel eens en wil daar iets over vertellen? Van de verhalen wordt een boek gemaakt. Tijdens de Open Monumentendagen 2019 wordt het project gepresenteerd.

Alle inlichtingen zijn van harte welkom. Stuur een mail naar Frans Koelemeijer of naar Henk Wijngaards.

Foto: het Wapen van Wormer, collectie familie Zijp.