Wormerland: 8000 auto’s, 7000 huizen

In Zaanstad zijn 95 auto’s per 100 woningen. In Oostzaan zijn het 122. Wormerland neemt een tussenpositie in: 114 auto’s voor elke 100 huizen.

Tot 2004 waren er minder dan 100 auto’s per 100 woningen in Wormerland, maar vanaf dat jaar bleef het stijgen.

In 2000 – het eerste jaar waarover het CBS volledige cijfers heeft – waren minder auto’s (5.831) dan woningen (6.059) wat neerkomt op 96 auto’s per 100 woningen. In 2020 was dat gestegen tot 6.971 woningen en 7.940 auto’s (114 per 100).

Ook zijn er nog ruim 1000 bedrijfsauto’s en bijna 992 motorfietsen in het dorp.

Lees ook:

Aantal auto’s per 100 woningen (cijfers CBS, grafieken De Orkaan)
Deel dit artikel:

3 reacties

 • nico kuilman

  Mijn zoon had toen hij nog thuis woonde ook een eigen auto voor onze deur staan. Tegenwoordig heeft pa een auto om naar zijn thuiswerkplek te gaan en ma er een om de kinderen naar school te brengen en voor boodschappen te doen.

  • Rik Romijn

   Ik weet niet hou oud u bent maar er zijn ook mama’s die werken hoor en de kinderen naar school brengen en boodschappen doen…en papa’s die hetzelfde doen 😉

 • Rene Minnebo

  Dat tegenwoordig iedereen een 2e auto heeft is al heel lang. Dat de kinderen een auto hebben is ook niet iets nieuws. Het is de woningnood die de kinderen langer doen thuis wonen bij pa en moe en dan merk je dus dat er een probleem ontstaat met parkeren. Moet je kind dan perse een auto hebben, ja dat kan. Mijn werk is niet te doen met het OV. Dat van mijn vrouw ook niet. En mijn zoon die nu nog op school zit maar straks ook gaat werken zal ivm zijn werk ook een eigen auto moeten hebben en aangezien hij nog geen huis kan kopen en huren bij de WBV een wachttijd heeft van 10 of meer jaar en de huren in de vrije sector ook geen optie is zal hij thuis blijven wonen en dus ook de auto voor de deur of elders parkeren net zoals de rest van de mensen met 2 of meer auto’s op 1 woon adres.

  Wat doe je eraan, niets het is de tijd waarin we leven en links en rechtsom doen we er allemaal aan mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *