Wormerland wacht op Provincie voor tijdelijke woonunits Poelweg

De gemeente Wormerland gaat pas een informatiebijeenkomst over de tijdelijke mobiele woonunits aan de Poelweg organiseren als de toestemming van de Provincie Noord-Holland binnen is.

Op de voormalige stortplaats wil de gemeente mobiele woonunits voor maximaal 10 jaar laten plaatsen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen, statushouders en spoedzoekers.

Op het terrein mag wel gebouwd worden maar tijdelijke units is de enige optie omdat daarvoor niet geheid hoeft te worden. De woonunits komen op stelconplaten.

In 2008 bleek na onderzoek dat de grond vervuild was. In 2014 is de vervuilde grond afgedekt met signaleringsdoek, enkamatten en een leeflaag van 0,57 tot 1 meter dik. Ook is er puingranulaat en verharding ter plaatse van de parkeerplaats aangebracht. Wormerland stelt dat de Omgevingsdienst IJmond heeft bevestigd dat de leeflaag aan alle eisen voldoet en dat de bodemgesteldheid geen belemmering is voor het plaatsen van de woonunits. Zolang de afdekking niet beschadigd raakt kan er gebouwd worden.

Nadat de provincie Noord-Holland toestemming heeft verleend, worden er informatiebijeenkomsten voor omwonenden georganiseerd. Provinciale toestemming is nodig omdat het terrein ligt in het Wormer- en Jisperveld dat de status Bijzonder Provinciaal Landschap heeft waarvoor een ontheffing nodig is. Wormerland verwacht dat de provincie nog deze maand met een reactie komt.

Lees ook: Wormerland: tijdelijk woonunits op voormalige stortplaats Poelweg

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *