De Wormerlandse verkeerswethouder Rolf van Wanrooij (VVD) laat verontwaardigd zijn smartphone zien: “De Provincie en Rijkswaterstaat stellen dat alle sluiproutes worden afgesloten tijdens het werk aan de A7 maar wie in Purmerend richting de A8 wil via Wormerveer wordt door Google Maps dwars door Jisp en Wormer gestuurd.”

Bij Neck (Jisperdijk) en op de Noorder- en Zuiderweg zijn in de ochtend- en avondspits wel tijdelijke afsluitingen in één richting maar dat is volgens Wormerland niet genoeg:

“tientallen tijdelijke afsluitingen rondom Purmerend. Wie gaat dat allemaal handhaven? En wie z’n navigatie aanzet wordt rechtstreeks door onze dorpen gestuurd.”

De gemeente wil dan ook gedurende de werkzaamheden aan de A7 tussen Purmerend en Zaandam de sluiproute via Neck, Jisp en Wormer volledig laten afsluiten voor niet-bestemmingsverkeer. Inwoners van Wormerland kunnen per vandaag een ontheffing aanvragen via de website van de gemeente. De afsluiting in de vorm van een hek en bord (foto onder) halverwege de Dorpsstraat in Wormer blijft tot het einde van de werkzaamheden in september van dit jaar. Ook aan het begin van Jisperdijk komt zo’n bord.

De aanbevolen route volgens Google Maps.

Door Piet Bakker. Foto’s: De Orkaan (onder de afsluiting zoals die eruit gaat zien)