Zaanlands Lyceum krijgt tijdelijke uitbreiding

Het Zaanlands Lyceum aan de Vincent van Goghweg barst uit haar voegen. Dit jaar heeft de school 1400 leerlingen, die passen niet meer allemaal in het gebouw.

Om de aanwas van leerlingen aan te kunnen is een vergunning aangevraagd om tijdelijk (maximaal 5 jaar) een noodgebouw op het terrein te plaatsen. Het is de bedoeling dat het noodgebouw na de herfstvakantie kan worden betrokken.

Het tijdelijke gebouw komt op het grasveld tussen de school en de Jan van Goyenkade, met uitzicht op het sportfondsenbad en het nieuwe Dik Trompad. Er hoeven geen bomen te worden gekapt.

Conrector Mariëlle Bronzwaer:

“Er komen vier lokalen en een aula in het tijdelijke gebouw. In de tussentijd worden de vergaderzaal en de theaterzaal in de school als klaslokale gebruikt. Ook gaan we tijdelijke twee vergaderzalen van het OVO gebruiken die tegenover de school boven de voormalige Kunstcentrum zit.”

Graag had het lyceum al bij het begin van het schooljaar in de tijdelijke bouw getrokken maar omdat er eerst een risico-analyse genaakt moest worden vanwege de gasleiding bij de Jan van Goyenkade was dat onmogelijk.

Over 5 jaar denkt het Zaanlands Lyceum zo’n 1.250 leerlingen te tellen en de noodlokalen niet meer nodig te hebben.

De gemeente Zaanstad verleende de omgevingsvergunning voor het ’tijdelijk onderwijsgebouw’, tot 25 september 2018 kunnen bezwaren tegen de bouw worden ingediend.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *